VIIe bestuur asap

vlnr: Koen den Brok, Thom Teulings, Yme-Jan Smoes, Lotte Kobossen en Daphne Spreeuwenberg

Yme-Jan Smoes voorzitter
Mijn naam is Yme-Jan Smoes, 24 jaar en momenteel derdejaars Rechtenstudent in het prachtige Nijmegen, waar ik al sinds 2012 woon. Dit jaar mag ik de functie van voorzitter van asap vervullen. Na al een tweetal bestuursfuncties achter de rug te hebben, heb ik besloten mij aan te sluiten bij asap. De standpunten van asap komen namelijk dusdanig overeen met hoe ik het studentenleven beleef, dat deze keuze zo gemaakt was.

Uiteraard ben ik niet 24/7 met asap en studeren bezig. Ik ben vaak in Het Gerecht, De Refter of een tentje in de Nijmeegse binnenstad te vinden om een lekkere kop koffie te drinken met vrienden. Daarnaast struin ik graag vele festivals af en probeer ik zo nu en dan eens tijd te maken om te fitnessen in het RSC of een goed boek open te slaan.

Thom Teulings vicevoorzitter
Mijn naam is Thom Teulings, ik ben 21 jaar oud en sta ingeschreven bij Communicatie- en Informatiewetenschappen. Vakken zal ik daar echter niet meer volgen, aangezien ik een extra bachelorjaar heb ingelast om mijn focus te kunnen verleggen. Zo schrijf ik dit voorstelstukje momenteel vanuit mijn tijdelijke onderkomen op de campus van de University of Kent, begin ik in november aan een voorbereidende minor Communicatiewetenschap en zal ik mij het gehele jaar als vicevoorzitter inzetten voor asap (na afgelopen collegejaar in de Campagnecommissie te hebben gezeten). De keuze voor asap was voor mij snel gemaakt: ik wil het maximale uit mijn studententijd halen en vind het zelfbeschikkingsrecht van de student dan ook enorm belangrijk.

Ik zou graag willen zeggen dat ik in mijn vrije tijd bezig ben met sporten en gezond eten, maar de realiteit is dat ik slechts sponsor ben van het sportcentrum en nog steeds moeite heb met het bereiden van een simpele pasta pesto. Wel hou ik ervan om gezellig wat te drinken met vrienden, spontaan tripjes te boeken en mijn Spotifylijsten te updaten.

Lotte Kobossen secretaris
Ik ben Lotte Kobossen, 23 jaar en geboren en getogen in Nijmegen. Momenteel ben ik bezig met het afronden van mijn master Gezondheidszorgpsychologie. Binnen deze master heb ik ook mijn eerste bestuursjaar gedaan: ik heb een jaar de functie van penningmeester vervuld binnen het bestuur van SV Halo. Het besturen heb ik echter nog niet los kunnen laten en dat is dan ook een van de redenen dat ik me dit jaar in zal gaan zetten voor asap in de functie van secretaris. Hier heb ik heel veel zin in!

Naast het afronden van mijn studie en mijn werkzaamheden binnen asap, ben ik druk met mijn werk als coach bij Studiebegeleiding Nijmegen. Momenteel begeleid ik hier vrijwel dagelijks een groep middelbare scholieren en geef ik bijles. In mijn vrije tijd probeer ik ‘fitgirl’ te worden (helaas vind ik taarten en koekjes bakken hier veel te leuk voor), kijk ik te veel series en probeer ik zo veel mogelijk leuke dingen te doen met vrienden.

Koen den Brok penningmeester
Ik ben Koen den Brok, 21 jaren oud en opgegroeid in Eindhoven. Ik heb deze prachtige omgeving omgeruild om de Nijmeegse bevolking aan de tand te voelen als student Tandheelkunde. Binnen de opleiding ben ik al een tijd actief in de medezeggenschap als studentlid van het Disciplinaire Overleg Orgaan Tandheelkunde en zodoende ook onderdeel van de onderwijscommissie. Ook heb ik mij al een jaar ingezet als secretaris binnen de Katholieke studentenvereniging Nijmegen. Dat jaar zijn wij ook toegetreden tot CSN, de koepelvereniging.

Mijn drive om nu binnen asap onderdeel van het bestuur te zijn, bestaat uit het feit dat er nog steeds studenten tussen wal en schip vallen. Dan gaat het vooral om actieve studenten die het studentenleven hier in Nijmegen mogelijk maken. Zelf ben ik actief binnen de NijSAC, vraag ik leden van Profectus voor advies bij powerliften, doe ik jaarlijks een keer de hardloopschoenen aan voor de Bata en de Campusrun en speel ik klassiek gitaar. Als bijbaantje werk ik in de uitvaartbranche als schouderdrager en waar mogelijk reis ik stad en land af op weg naar vrienden.


Daphne Spreeuwenberg commissaris Externe Betrekkingen
Ik ben Daphne Spreeuwenberg, 22 jaar, en mag me dit academisch jaar commissaris Externe Betrekkingen van asap noemen. Ik heb mijn bacheloropleiding Communicatie- en Informatiewetenschappen afgerond en ben nu bezig met een stage bij het Europees Parlement in Brussel. Volgend jaar begin ik aan de master Politieke en Publieke Communicatie. Ik heb er erg veel zin in om me dit jaar in te mogen gaan zetten voor asap.

Het merendeel van mijn vrije tijd gaat vooral op aan etentjes, lunchafspraken en borrelen. Daarnaast kan ik niet zonder mijn Netflix-account. Best een doorsnee studentenleven lijkt me zo.

Heb je vragen of opmerkingen? Kom met ons in contact!