#1 Thom Teulings

STEM THOM

Over mij
Hoi! Mijn naam is Thom Teulings, ik ben 23 jaar jong en sinds september pre-masterstudent Bestuurskunde. Eerder heb ik de bachelor Communicatie- en Informatiewetenschappen afgerond. De afgelopen jaren ben ik onder meer actief geweest bij Babylon, Start Up Mix Students en natuurlijk asap. Ik zou graag willen zeggen dat ik in mijn vrije tijd bezig ben met sporten, maar de realiteit is dat ik slechts sponsor ben van het sportcentrum. Het liefst duik ik met vrienden de stad in om me aan wat speciaalbiertjes te wagen of boek ik een impulsvakantie. Geen zorgen; mocht ik in de Universitaire Studentenraad verkozen worden, zal ik mijn keuzes altijd zorgvuldig afwegen.

Mijn visie op het onderwijs aan de Radboud Universiteit is dat innovatie en kennisdeling te allen tijde moeten worden nagestreefd en dat de invulling en vormgeving van onze lesmethoden zo goed mogelijk dient aan te sluiten op de wensen van de student. Zo is er een groeiende behoefte onder studenten om buiten de gebaande paden van de eigen opleiding te gaan en het blikveld te verruimen. Bovendien vragen de grote maatschappelijke problemen van nu om een andere aanpak, waarbij de oplossing steeds minder vaak disciplinair te vinden is en over grenzen heen kijken een vereiste wordt. Dit onderstreept niet alleen het belang van voldoende toegankelijk interfacultair onderwijs, maar ook de noodzaak om te investeren in interdisciplinaire onderwijsvormen.

Waarom asap?
Toen de medezeggenschap drie jaar geleden weer begon te kriebelen, ben ik lid geworden van asap. Het open en toegankelijke karakter van de partij speelde een belangrijke rol in mijn keuze. Daarnaast waardeer ik het dat onze partij ieder jaar een overzichtelijk en duidelijk beeld van onze doelen weet te schetsen in de vorm van een Tienpuntenlijst. asap zet zich al jaren in voor een goed en flexibel studieklimaat, waarin studenten volop de ruimte krijgen om zichzelf binnen en buiten hun studie te ontwikkelen. Daarbij is het essentieel dat de student baas is over eigen studieplanning (hulde aan de weblectures!) en dat initiatieven van actieve en ondernemende studenten niet als een last worden gezien, maar toegejuicht en omarmd worden. Uit eigen ervaring weet ik dat dit helaas nog (te) vaak niet het geval is. Dit vereist volgens asap een cultuurverandering. Eentje waarbij persoonlijke ontwikkeling vooropstaat, excellentie niet de norm is en er geen ruimte is voor onnodige schoolse maatregelen. Daar draag ik graag een steentje aan bij. Je kunt mij helpen deze doelen te bereiken door tijdens de universitaire verkiezingen een stem op mij uit te brengen. Ik hoop van harte dat ik op je vertrouwen kan rekenen.