#1 Marie-Sophie Simon

STEM MARIE-SOPHIE

Over mij

Ik ben Marie Simon en ik ben 22 jaar oud. Ik ben een internationale studente uit Duitsland en zit momenteel in het derde jaar van Computing Science. Aangezien ik in het eerste jaar van onze studie internationaal was, heb ik de internationalisering van onze studievereniging zeer actief vormgegeven. Samen met medestudenten hebben we de internationale commissie opgericht om studenten te helpen integreren en dit jaar was ik de voorzitter van onze vereniging en dus het eerste internationale bestuurslid. In die hoedanigheid heb ik veel geleerd over onze universiteit en haar studenten en ik vond het leuk om betrokken te zijn bij een inspanning om deze omgeving voor iedereen te verbeteren, wat de reden is dat ik nu graag een jaar in de USR zou willen doen. Sinds het begin van de pandemie heb ik mijn vereniging en onze universiteit zien veranderen en welke impact dat heeft gehad op de studenten. Ik denk dat we het komende jaar de kans hebben om veel te groeien en van deze ervaring te leren, zodat we er sterker uit kunnen komen.
Buiten de universiteit sport ik graag (ik ga hardlopen sinds de sportscholen dicht zijn en paaldansen), reis ik zo vaak als ik kan en spreek ik af met mijn vrienden voor een praatje en misschien een drankje.

Waarom asap?

Omdat ik in het eerste internationale jaar van mijn studie zit, ben ik al heel vroeg een actieve student geworden, om de ruimte en omgeving te creëren die ik graag zou zien voor toekomstige internationals die hierheen komen. Door op deze manier actief te worden, heb ik niet alleen veel geleerd en ben ik gegroeid als persoon, maar ik heb ook gemerkt dat er vaak een gebrek is aan internationals die actief zijn, wat betekent dat hun stem soms wordt overhoord. Ik geloof dat om de ideale onderwijsomgeving te creëren iedereen gehoord moet worden en de kans moet krijgen om zichzelf te laten horen. Daarom ben ik lid geworden van asap en zou ik volgend jaar graag deel uitmaken van het USC. Net als asap sta ik achter het idee dat de universiteit niet alleen een plek is om een diploma te halen, maar ook een plek voor persoonlijke ontwikkeling. Of dat nu is door een actieve student te worden of door minors te doen van verschillende faculteiten zou daar geen verschil mogen maken en elke student zou vrij moeten zijn om uit zoveel mogelijk opties te kiezen.

Een andere reden waarom ik voor asap heb gekozen is het feit dat ze niet alleen elke student een stem geven in het proberen te creëren van de omgeving waarin elke student kan gedijen, maar dat ze ook een realistische kijk op zaken hebben. In de huidige tijd verandert er veel en moeten er veel beslissingen worden genomen. De pragmatische kijk en de daadkracht van asap zullen ons daarbij enorm helpen, want veranderingen moeten snel gaan, zodat er vooruitgang en prestaties worden geboekt. Door mij aan te sluiten bij de USR in het komende academiejaar wil ik graag deel uitmaken van deze vooruitgang in het herstellen en groeien uit deze crisis.