Sluit je aan bij asap; word lid!

Studentenpartij asap is al vier jaar lang de grootste en scherpste partij in Universitaire Studentenraad van de Radboud Universiteit. Om dit te kunnen blijven doen, zijn wij altijd op zoek naar nieuwe leden die hart hebben voor de medezeggenschap en de belangen van iedere student aan de RU willen behartigen. Als je nog geen ervaring hebt binnen de medezeggenschap is lidmaatschap bij asap een ideaal opstappunt!

Maar waarom asap?
Als partij zijn wij volledig onafhankelijk en ontvangen wij geen inkomsten van derden, zoals vakbonden. Hierdoor zijn wij niet gebonden aan gestelde richtlijnen. Wij hechten veel aan transparantie en dit zie je terug in onze activiteiten, zoals (open) brainstorms en ‘asap on tours’ (waarbij we bij faculteiten langsgaan om meningen van studenten te vragen). Een heel actueel item waar we momenteel mee bezig zijn is een meerjarig visieverslag van asap. Ook hiervoor wordt de vragen wij input van onze leden.

Wat zijn de voordelen van lidmaatschap bij asap?

  • Toegang tot alle activiteiten van studentenpartij asap
  • Zitting nemen in een van onze commissies
  • In contact komen met mensen van verschillende studies
  • Zitting nemen in de schaduwfractie; waarbij je mag meepraten over stukken die in de Universitaire Studentenraad worden besproken
  • Zelf de Universitaire Studentenraad ingaan door op onze verkiezingslijst te gaan staan
  • Kennis opdoen op het gebied van mensen overtuigen en het voeren van campagne
  • Connecties leggen en discussie voeren met een leuke, actieve groep studenten
  • Dit alles is geheel vrijblijvend en als lid ben je nergens toe verplicht!

Je bent al lid van asap voor slechts €10,- per jaar. Word nu lid!

Velen gingen je al voor en twee van onze meest recente leden vertellen hier wat hun beweegredenen waren om lid te worden van asap.

“Ik ben lid geworden van asap om inspraak te kunnen hebben op het beleid van de RadboudUniversiteit. asap biedt haar leden de mogelijkheid om in contact te komen met actieve medestudenten, om zodoende te kunnen brainstormen over allerlei zaken binnen de universiteit. Het is erg fijn om samen te kunnen werken met vooruitstrevende mensen die het beste voor hebben met de studenten!” – Arthur Kampschuur (Politicologie)

“Een vriendin van mij was erg enthousiast over asap en nam mij mee naar een activiteit. Ik werd erg enthousiast van de mensen en de open sfeer daar. Vervolgens ben ik me gaan verdiepen in de partij en samen met iemand anders meldde ik me aan voor een commissie. Gedurende het jaar kwam ik erachter dat asap gemotiveerde, enthousiaste en kritische leden heeft, die zich voor asap en voor medezeggenschap willen inzetten. Deze kenmerken van leden vind ik belangrijk binnen een vereniging waar ik actief wil zijn. Bijna een jaar verder ben ik nog steeds erg blij en enthousiast dat ik actief lid ben bij deze partij en ook volgend jaar zal ik me blijven inzetten voor asap.” – Annelies Ekelmans (Geneeskunde)