Sollicitaties nieuwe bestuur

Heb je interesse om volgend jaar een bestuursjaar te doen bij studentenpartij asap? Ookal ben je nog niet actief bij asap, is het zeker mogelijk om een bestuursfunctie te vervullen! We hebben we twee borrels gepland staan om al je vragen aan ons te stellen. De eerste borrel vindt plaats op 4 april om 16:00 in het Cultuurcafé. Op 16 mei om 16:30 volgt de tweede borrel. Solliciteren kan door een motivatiebrief en je CV op te sturen naar secretaris@asapnijmegen.nl. De deadline om te solliciteren staat op 22 mei 2017.

Hieronder volgt een korte omschrijving per functie

Voorzitter
De voorzitter wordt gezien als de eindverantwoordelijke voor het reilen en zeilen van het bestuur. De belangrijkste taken van de voorzitter zijn het maken van de agenda’s voor de vergaderingen, het voorzitten van vergaderingen en overzicht houden over de nog te vervullen taken in het perspectief van de gehele jaaragenda. Daarnaast is de voorzitter vaak het centrale aanspreekpunt voor derden. De voorzitter is ook het gezicht van de vereniging en moet dus vastberaden en betrokken zijn.

Vicevoorzitter
De vicevoorzitter neemt de taken van de andere bestuursleden over bij afwezigheid. De vicevoorzitter is dus ten alle tijden op de hoogte van de bezigheden van de andere bestuursleden. De vicevoorzitter heeft in dat opzicht geen vaste taken en is daardoor breed inzetbaar en flexibel om onverwachte taken op zich te nemen. De verdere invulling van deze functie is aan het bestuur. Voorbeelden zijn: het op zich nemen van de social media en de aanwezigheid bij de Universitaire Gemeenschappelijke Vergaderingen ter ondersteuning van de fractie. Daarnaast neemt de vicevoorzitter zitting in of is hij/zij verantwoordelijk voor de meeste commissies.

Secretaris
Als secretaris heb je een aantal vaste taken binnen het bestuur, zoals het bijhouden van de e-mail, post en het (digitale) archief en notuleren van vergaderingen. Daarnaast verzorgt de secretaris een maandelijkse nieuwsbrief en houdt het ledenbestand up to date. Naast mijn vaste taken zit ik dit jaar ook in twee van de vier commissies van asap. De secretaris moet secuur zijn en werkt nauw samen met de voorzitter, en heeft goed overzicht over wat er allemaal gebeurt binnen de vereniging.

Penningmeester
Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor het financiële reilen en zeilen van de vereniging. Dit jaar zijn er een aantal veranderingen ingevoerd om de financiële administratie iets professioneler te maken. Zo zijn we gaan werken met het boekhoudprogramma Conscribo en wordt de contributie nu geïncasseerd in plaats van door de leden zelf overgemaakt. Verder ben ik dit jaar ook campagneleider, en dus verantwoordelijk voor de campagneweek. Je kunt zelf in je bestuur bepalen wie deze taak op zich zal nemen.

 

Reageer