Weekendje UB: waar gaan we bestellen?

De tentamenperiode is weer ten einde. Veel studenten hebben weekenden lang zitten zwoegen in de universiteitsbibliotheek om hun studiepunten te halen. Waar je doordeweeks nog gebruik kunt maken van de Refter en de Spar University, ben je als student in de weekenden veroordeeld tot de Coffee Corner en de snoepautomaten.

Met wat geluk kun je in de ochtenden nog een wrap of belegd broodje scoren bij de Coffee Corner op de eerste verdieping, maar na het middaguur staat er meer dan eens het prangende bordje naast de kassa met de tekst ‘Sorry, no sandwiches’. Een doorn in het oog van iedere student die vergeten is om een lunchpakketje mee te nemen. Daarnaast is een warme maaltijd in de avond geen optie en lijken online bezorgdiensten de enige uitweg.

Namens asap is Jafar Alhashime in overleg getreden met Gerben Smit (directeur van het Facilitair Bedrijf) en David Niessen (afdelingshoofd Retail en Catering) over het gebrek aan eetvoorzieningen in het weekend. De volgende oplossingen zullen vanaf deze week geïmplementeerd worden:

  • De magnetron in de UB is weer terug. Studenten die thuis iets bereid hebben, kunnen dit voortaan de hele dag opwarmen in de bibliotheek. Niet alleen meer koude pastasalades dus.
  • Bij wijze van proef worden nieuwe producten opgenomen in het assortiment van de UB (onder andere verse maaltijdsalades en magnetronmaaltijden).
  • De hoeveelheid broodjes die in de weekenden beschikbaar is, wordt opgehoogd. Tevens worden de voorraden beter gemonitord.

Heb je op-/aanmerkingen of bepaalde wensen? Laat het ons weten en we zullen dit in volgende gesprekken aankaarten.