De Vijftien van asap stellen zich voor!

In deze serie stellen de vijftien kandidaten van asap voor de verkiezingen van 2016 zichzelf voor. Van 23 mei tot en met 26 mei kan er weer op de kanjers van asap worden gestemd. Wie zijn onze kandidaten en waarom hebben zij voor asap gekozen? Koen van Kraaij en Constant Swinkels stellen zich voor.

Naam:10 Koen van Kraaij
Koen van Kraaij

Leeftijd:
22 jaar

Studie:
Geschiedenis

Andere activiteiten en hobby’s:
Momenteel zit ik in de Opleidingscommissie van Geschiedenis en ben ik voorzitter van studievereniging GSV Excalibur. Daarnaast verzorg ik bijles en huiswerkbegeleiding aan middelbaar scholieren en borrel ik graag met vrienden.

Favoriete plek op de campus:
Dat is uiteraard de verenigingskamer van GSV Excalibur, die we delen met de GAG. Het is er altijd erg gezellig en er hangt een goede sfeer.

Motivatie voor asap:
De realistische doelstellingen van asap spraken mij erg aan. We kijken kritisch naar de huidige gang van zaken op en rondom de universiteit. Daarnaast is asap politiek onafhankelijk, wat in mijn ogen erg belangrijk is voor een goede medezeggenschap. asap is gewoon een hele open en gezellige groep mensen die goed kunnen samenwerken, en ik zou graag namens asap mijn medestudenten willen vertegenwoordigen.

Op welk gebied kan de universiteit volgens jou een stap vooruit zetten?
De Wifi-verbindingen en tentaminering kunnen wel wat verbetering gebruiken. Daarnaast denk ik dat de universiteit soepeler moet omgaan met de aanwezigheidsplicht, zodat studenten meer mogelijkheden hebben om iets te doen naast hun studie. Het al dan niet bijwonen van colleges is in mijn ogen de verantwoordelijkheid van de student zelf.

Naam:11 Constant Swinkels
Constant Swinkels

Leeftijd:
21

Studie:
Biologie

Andere activiteiten en hobby’s:
Mijn grootste hobby is precies wat je zou verwachten van een echte (geitenwollensokken-) bioloog: alles in de natuur determineren wat los en vast zit! Zo kun je me dikwijls met een telelens door het veld zien rennen om een of andere zeldzame vlinder op de foto te zetten, of in de bosjes verscholen zien zitten om de perfecte foto te maken van die vogel die maar niet dichtbij genoeg wil komen.

Favoriete plek op de campus:
Mijn favoriete locatie op de campus is dan ook de fontein achter het Huygens gebouw, heerlijk om even bij te komen van het leren en tegelijkertijd zeldzame libellen voorbij te zien vliegen en leuke plantjes te zien.

Motivatie voor asap:
Mijn motivatie om bij asap te gaan is dat het een gezellige partij is die zich inzet voor de belangen van de student door middel van concrete, duidelijk verwoorde punten. Punten waar voor iedere student wel iets belangrijks tussen te vinden is.

Op welk gebied kan de universiteit volgens jou een stap vooruit zetten?
Wat mij betreft is een van de belangrijkste punten waarop de universiteit nog vooruitgang kan boeken de studiemogelijkheden op de universiteit en de openingstijden van de universitaire bibliotheken. Ik heb me al dikwijls zitten ergeren aan de beperkte opties en openingstijden, zeker toen mijn laptop het in de tentamenperiode begaf…

Reageer