De Vijftien van asap stellen zich voor!

In deze serie stellen de vijftien kandidaten van asap voor de verkiezingen van 2016 zichzelf voor. Van 23 mei tot en met 26 mei kan er weer op de kanjers van asap worden gestemd. Welke studenten hebben dit jaar voor asap gekozen en wat kan er volgens hen verbeterd worden aan de Radboud Universiteit? We zijn aangekomen bij de top vijf. Cas Spaans en Miranda Aarts stellen zich aan jullie voor.

Naam:4 Cas Spaans
Cas Spaans

Leeftijd:
19

Studie:
Wiskunde

Andere activiteiten en hobby’s:
In mijn vrije tijd ga ik graag kitesurfen en daarnaast houd ik van muziek luisteren. Daarnaast ben ik dit jaar voorzitter van studievereniging Desda.

Favoriete plek op de campus:
De bestuurskamers in het Huygensgebouw.

Motivatie voor asap:
asap zet zich in voor alle studenten. Zelf studeer ik Wiskunde en zit ik daarmee op een relatief kleine opleiding. asap heeft zich dit jaar ingezet voor de kleinere studies en daarom spreekt asap mij enorm aan.

Op welke gebied kan de universiteit volgens jou een stap vooruit zetten?
Op de universiteit heerst nog teveel een eilandjescultuur. Zelf merk ik dat het Huygensgebouw bijna niet verbonden is met de rest van de campus en andersom ook niet. Ik vind het belangrijk dat er meer integratie is tussen verschillende faculteiten, zodat studenten verder kunnen kijken dan hun eigen vakgebied en zich breed kunnen ontwikkelen.

Naam:5 Miranda Aarts
Miranda Aarts

Leeftijd:
22

Studie:
Tandheelkunde

Andere activiteiten en hobby’s:
Binnen onze studievereniging heb ik een hoop verschillende functies bekleed in commissies en ik ben afgelopen jaar lid geweest van de Facultaire Studentenraad. Waar het kan, probeer ik zoveel mogelijk te reizen en het doel is om voor mijn 25e alle landen van Europa bezocht te hebben. Daarnaast sla ik een festival zeker niet af.

Favoriete plek op de campus:
Het oude gebouw van Tandheelkunde is stiekem nog een gemis. Buiten in de zon lunchen bij het Grotiusgebouw is een goede plaatsvervanger.

Motivatie voor asap:
Ten eerste moet ik zeggen dat het simpelweg een enorm gezellige groep is. De brainstormsessies zijn laagdrempelig en zijn open voor ieders mening. Daarnaast werkt asap doelmatig door middel van de tienpuntenlijst. Na mijn jaar als lid van de Facultaire Studentenraad wilde ik graag nog actief blijven in de medezeggenschap, vandaar dat asap een logisch vervolg is hierop.

Op welk gebied kan de universiteit volgens jou een stap vooruit zetten:
Als ik specifiek naar mijn studie kijk, kan Tandheelkunde meer betrokken worden bij de rest van de universiteit. Zowel meer naar Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen, studies die dichtbij ons staan, als naar de rest van de universiteit. We moeten namelijk zeker niet vergeten dat wij ook nog bij een Radboud Universiteit horen en we hier ook deel van uitmaken.

Reageer