De Vijftien van asap stellen zich voor!

In deze serie stellen de vijftien kandidaten van asap voor de verkiezingen van 2016 zichzelf voor. Van 23 mei tot en met 26 mei kan er weer op de kanjers van asap worden gestemd. Wie zijn onze kandidaten en wat vinden onze kandidaten belangrijk? Nu is het de beurt aan Bob Smits en Maarten Dietz om zich voor te stellen.

Naam:2 Bob Smits
Bob Smits

Leeftijd:
20

Studie:
Politicologie

Andere activiteiten en hobby’s:
In mijn vrije tijd vind ik het heel erg leuk om samen met vrienden een potje te voetballen. Verder ben ik ook wel eens op de tennisbaan te vinden, mits de zon schijnt natuurlijk. Ook ben ik altijd wel te porren voor een gezellig avondje met vrienden onder het genot van een drankje. Eigenlijk komt het erop neer dat wanneer het kan, ik te vinden ben met andere mensen. Of het dan een sportieve activiteit is of juist het tegenovergestelde, maakt niet zoveel uit. Zolang het maar gezellig is.

Favoriete plek op de campus:
Mijn favoriete plek op de campus is de verenigingskamer van studievereniging ismus. Ik zou deze plek niet willen omschrijven als een oase van rust, maar het is wel een plek waar altijd mensen, gezelligheid en slechte muzieksmaken te vinden zijn. Daarom is het ook mijn favoriete plek op de campus. Ook het terras van het CultuurCafé vind ik wel een fijne plek op onze, toch wel grijze en kille, Thomas van Aquinostraat.

Motivatie voor asap:
Mijn keuze voor asap was snel gemaakt. Na mijn bestuursjaar bij studievereniging ismus wilde ik graag nog een jaartje doorgaan. Toen heb ik voor asap gekozen omdat ik er vanuit ga dat een jaar bij asap mij nieuwe leerzame ervaringen op zal leveren. Nadat ik met veel mensen gesproken had die binnen asap actief waren, kwam ik tot de conclusie dat het een leuke vereniging is waar iedereen elkaar kent en iedereen ook gemakkelijk elkaar kan aanspreken. Dit spreekt mij enorm aan en dat heeft een grote rol gespeeld bij mijn uiteindelijke keuze voor asap.

Op welk gebied kan de universiteit volgens jou een stap vooruit zetten?
De universiteit is bezig met verschillende grote verhuizingsprojecten. Ik wil me graag inzetten voor een soepel verhuizingsproces zodat de studenten de beste faciliteiten krijgen en zo min mogelijk last hebben van de verhuizing.

Naam:3 Maarten Dietz
Maarten Dietz

Leeftijd:
19 jaar

Studie:
Bestuurskunde

Andere activiteiten en hobby’s:
Mijn hobby’s zijn voetballen, beachvolleyballen en goede films en series kijken. Verder vind ik leuk om in mijn vrije tijd een terrasje te pakken of om goed te feesten met vrienden. Ik houd ervan om met vrienden te praten over belangrijke en onbelangrijke dingen en om nieuwe mensen te ontmoeten.

Favoriete plek op de campus:
De BOW-kamer! Ik ben op dit moment Commissaris Externe Betrekkingen van Studievereniging BOW, waardoor ik daar dus vaak te vinden ben. Het is altijd gezellig in de BOW-kamer. Heerlijk om daar te relaxen met slechte muziek op.

Motivatie voor asap:
Ik heb voor asap gekozen, omdat ik me erg goed kan vinden in de Tienpuntenlijst van asap. Ik ben van mening dat je alleen iets kunt betekenen voor de medezeggenschap als je concreet en duidelijk kan aantonen wat je wil betekenen. De tienpuntenlijst van asap is concreet en duidelijk, wat asap een daadkrachtige partij maakt.

Op welk gebied kan de universiteit volgens jou een stap vooruit zetten?
Ik ben van mening dat de universiteit aandacht moet besteden aan de masteropleidingen. Enerzijds moet er kritisch worden gekeken naar het curriculum van de masteropleidingen, anderzijds moet de kwaliteit van de masteropleidingen omhoog. Dit kan gedaan worden door te investeren in meer masterspecialisaties.

 

Reageer