De Vijftien van asap stellen zich voor!

In deze serie stellen de vijftien kandidaten van asap voor de verkiezingen van 2016 zichzelf voor. Van 23 mei tot en met 26 mei kan er weer op de kanjers van asap worden gestemd. Wie zijn onze kandidaten en wat vinden onze kandidaten belangrijk? Als laatste aan de beurt is lijsttrekker Dennis Walraven.

Naam:1 Dennis Walraven
Dennis Walraven

Leeftijd:
24

Studie:
Bestuurskunde

Andere activiteiten en hobby’s:
Naast de sportschool en borrelen ben ik groot fan van films, whiskey en kaarten. Als er een week voorbij gaat zonder een kaartje gelegd te hebben is er bijna sprake van een noodsituatie. Gelukkig deelt onze vaste rik-groep deze mening.

Favoriete plek op de campus:
Als ik een favoriete plek op de campus zou kiezen, dan is dat toch de BOW-kamer. Van de kleffe tosti’s tot de toffe mensen en foute hitjes is het eigenlijk altijd de plek voor ontspanning tussen de colleges en als je even niks te doen hebt. Van tijd tot tijd komt er zelfs een nieuwe bank, waardoor ook de ouderejaarsstudenten zich niet zelf meubilair gaan voelen. Dus voor ieder wat wils!

Motivatie voor asap:
Mijn motivatie was dat asap me de kans geeft om me komend jaar in te zetten voor de actieve student. Sinds mijn eerste jaar studeren ben ik lid van Carolus Magnus, later ben ik bestuur geweest van studievereniging BOW en het Landelijk Congres der Bestuurskunde. Verder zit ik dit jaar in de Facultaire Studentenraad Managementwetenschappen. Actieve studenten maken voor een belangrijk deel het studentenleven en daarvoor ga ik me dan ook inzetten. Daarnaast heeft asap dit jaar punten bereikt, die ik ook belangrijk vindt, zoals de RU-app en ruimere openingstijden voor de UB.

Op welk gebied kan de universiteit volgens jou een stap vooruit zetten?
Afgelopen jaar heeft asap bereikt dat er een RU-app wordt ontwikkeld en ook komend jaar is heldere communicatie vanuit de universiteit naar de studenten weer een speerpunt. Daarnaast denk ik dat het onderwijs interactiever, maar ook innovatiever kan. Ook kan het onderwijs flexibeler worden aangeboden, bijvoorbeeld door steeds meer colleges op te nemen.

Reageer