De Vijftien van asap stellen zich voor!

In deze serie stellen de vijftien kandidaten van asap voor de verkiezingen van 2016 zichzelf voor. Van 23 mei tot en met 26 mei kan er weer op de kanjers van asap worden gestemd. Wie zijn onze kandidaten en wat vinden onze kandidaten belangrijk? Jacelyn Rooyer en Jelle Gerritsma trappen af en stellen zichzelf voor.

Naam:
14 Jelle GerritsmaJelle Gerritsma

Leeftijd:
19

Studie:
Psychologie

Andere activiteiten en hobby’s:
Voetballen, penningmeester SPS-NIP platform Nijmegen, Borrelen in Bascafé en hardlopen.

Favoriete plek op de campus:
Ook al is het een ontzettend lelijk gebouw: Thomas van Aquinostraat 6.

Motivatie voor asap:
Het is de partij die zich vooral inzet voor de actieve student en het studentenleven draaiend wil houden, maar naast de leuke dingen voor de student zich ook inzet voor betere faciliteiten op de campus. Denk hierbij aan ruimere openingstijden van de UB, de opname van weblectures en de specialisatie van de masters.

Op welk gebied kan de universiteit volgens jou een stap vooruit zetten?
De universiteit kan zich nog meer inzetten voor de actieve student. De universiteit legt geen nadruk op het feit dat een bestuursjaar oid (FSR, USR, OLC, etc.) belangrijk is voor de verdere loopbaan van je carrière. Je kan hier natuurlijk klein in beginnen als een universiteit dat er meer is dan alleen je studie en dat er bijvoorbeeld wordt aangespoord op het bestaan van commissies.


Naam:15 Jacelyn Rooyer
Jacelyn Rooyer

Leeftijd:
23

Studie:
Geneeskunde

Andere activiteiten en hobby’s:
Hockeyen, zeilen en mountainbiken. Tevens betrokken bij het keuzeonderwijs van de Faculteit der Medische Wetenschappen, ben ik organisator van de extracurriculaire cursus Perimed (financiële, politieke en juridische aspecten van de gezondheidszorg) en coördinator van de ontwikkeling enkele nieuwe onderwijsblokken.

Favoriete plek op de campus:
De faculteitskroeg van de medische faculteit: Café de Aesculaaf!

Motivatie voor asap:
Deze partij heeft aandacht voor ontwikkeling en vooruitgang met betrekking tot zowel de individuele studies, als universiteitsbrede aspecten. De laagdrempeligheid van asap zorgt ervoor dat zowel actieve studenten als studenten die wat minder met het studentenleven bezig zijn zich gerepresenteerd voelen.
Op welk gebied kan de universiteit volgens jou een stap vooruit zetten?
De universiteit zou door de facilitering van interfacultaire samenwerking en de ontwikkeling van universiteitsbrede protocollen studenten op een eenvoudige manier hun kennis en capaciteiten kunnen helpen vergroten en verbreden. Dit zorgt ervoor dat studenten zich optimaal als persoon én als academicus kunnen ontwikkelen.

 

Reageer