asap zoekt kandidaten voor de USR

Neem jij geen genoegen met de status quo? Ben je daadkrachtig, heb je visie en lijkt het jou wat om de belangen van studenten te behartigen in het hoogste medezeggenschapsorgaan van onze universiteit? asap is op zoek naar ambitieuze studenten die het verschil willen maken.

Over asap
asap is de grootste en scherpste studentenpartij in de Nijmeegse universitaire medezeggenschap en is momenteel met vier zetels vertegenwoordigd in de Universitaire Studentenraad. asap staat voor een hoge mate van transparantie, het best mogelijke onderwijs en kansen voor iedere student om zichzelf te kunnen ontplooien. Met een sterke focus op een flexibele universiteit en een kritisch en fris karakter is asap al jaren een constante factor in de Universitaire Studentenraad.

Top 5 van 2018 (vlnr): Job Verwaaij, Xander van Ulsen, Jessica Oudenampsen, Philip van der Bruggen en Eline Bollaart

Universitaire Studentenraad
Studenten die het geluid van asap willen laten horen in de Universitaire Studentenraad, kunnen solliciteren voor een plek in de top vijf van de kandidatenlijst. Je komt daarmee op een verkiesbare plek en strijdt tijdens de verkiezingen van 3 t/m 6 juni om het vertrouwen van de student. In de aanloop naar de verkiezingsweek schrijf je mee aan onze Tienpuntenlijst en ben je nauw betrokken bij de campagnevoorbereidingen.

Mocht je verkozen worden en die felbegeerde plek in de Universitaire Studentenraad mogen innemen, zorg je er onder andere voor dat de punten uit het verkiezingsprogramma van asap op de universitaire agenda terechtkomen. Binnen en buiten de vergaderingen met het College van Bestuur werk je samen met je collega-fractieleden hard aan het verwezenlijken van de gestelde doelen. In de verscheidene USR-werkgroepen krijg je de kans om je bezig te houden met onderwerpen die je nauw aan het hart liggen en jouw speciale aandacht verdienen.

Uiteraard houd je je ook bezig met de actualiteit: je bent altijd op de hoogte van de laatste vorderingen en veranderingen en bent in staat snel te handelen als de situatie daarom vraagt. Je schrijft opiniestukken, gaat tijdens ‘asap vraagt je mening’ in gesprek met studenten van alle faculteiten om input te verkrijgen en je bent betrokken bij de organisatie van diverse evenementen.

“Bij asap ben ik in aanraking gekomen met een hoop enthousiaste studenten van verschillende faculteiten, die allemaal hetzelfde doel nastreven: een zo prettig mogelijk studieklimaat. In de Universitaire Studentenraad krijg je de kans om je medestudenten op het hoogste niveau te vertegenwoordigen en echt iets voor elkaar te krijgen.” – Xander van Ulsen, fractievoorzitter

Binnen asap
Ambieer je geen plek in de Universitaire Studentenraad, maar wil je wel graag een steentje bijdragen? Misschien dat een positie als lijstduwer dan meer in je straatje past. Je hebt een actieve rol tijdens de campagne en bent als volwaardig lid van asap van harte uitgenodigd om plaats te nemen in een commissie of aan te schuiven bij onze brainstorms. Ook buiten de Universitaire Studentenraad kan jij een rol van betekenis spelen.

Campagneteam 2018

Solliciteren
Ben je helemaal overtuigd en spring je graag aan boord om met asap te werken aan een nóg mooiere universiteit? Stuur dan uiterlijk woensdag 27 februari om 12:00 uur je cv en motivatiebrief naar sollicitaties@asapnijmegen.nl (alleen voor de top vijf). We nodigen je dan op korte termijn uit voor een persoonlijk gesprek. Heb je algemene vragen of kom je liever eerst langs voor een kop koffie? Neem dan contact op met Haye Pennings via secretaris@asapnijmegen.nl. Ook als je interesse hebt in een rol als lijstduwer of commissielid kun je hem op dat adres bereiken.