asap zoekt USR-kandidaten

Zie jij altijd verbeterpunten voor de universiteit? Ben je daadkrachtig, heb je visie en lijkt het jou wat om de belangen van studenten te behartigen in het hoogste medezeggenschapsorgaan van onze universiteit? asap is op zoek naar ambitieuze studenten die het verschil willen maken.

Over asap
asap is de scherpste studentenpartij in de Nijmeegse medezeggenschap en is momenteel met vier zetels vertegenwoordigd in de Universitaire Studentenraad (USR). asap staat voor een hoge mate van transparantie, het best mogelijke onderwijs en kansen voor iedere student om zichzelf te kunnen ontplooien. Met een sterke focus op een flexibele universiteit en een kritisch en fris karakter is asap al jaren een constante factor in de Universitaire Studentenraad.

 De huidige fractie van asap v.l.n.r. : Auke van Wersch, Hans Kunstman, Thom Teulings, Annemarijn Blom

Universitaire Studentenraad (USR)
Studenten die het geluid van asap willen laten horen in de Universitaire Studentenraad, kunnen solliciteren voor een plek in de top vijf van de kandidatenlijst. Je komt daarmee op een verkiesbare plek en strijdt tijdens de verkiezingen van 2 t/m 4 juni 2020 om het vertrouwen van de student. In de aanloop naar de verkiezingsweek denk je mee voor ons verkiezingsprogramma en ben je betrokken bij de campagnevoorbereidingen.

Mocht je verkozen worden en die felbegeerde plek in de USR innemen, zorg je er onder andere voor dat de punten uit het verkiezingsprogramma van asap op de universitaire agenda terechtkomen. Binnen en buiten de vergaderingen met het College van Bestuur werk je samen met je collega-fractieleden aan het verwezenlijken van de gestelde doelen. In de verscheidene USR-werkgroepen krijg je de kans om je bezig te houden met onderwerpen die jou interesseren.

Uiteraard houd je je ook bezig met de actualiteit: je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de universiteit en bent in staat snel te handelen als de situatie daarom vraagt. Je schrijft bijvoorbeeld opiniestukken, gaat tijdens ‘asap on tour’ in gesprek met studenten van alle faculteiten om input te verkrijgen en je bent betrokken bij de vereniging asap.

“Bij asap ben ik in aanraking gekomen met een hoop enthousiaste studenten van verschillende faculteiten, die allemaal hetzelfde doel nastreven: een zo prettig mogelijk studieklimaat. In de Universitaire Studentenraad krijg je de kans om je medestudenten op het hoogste niveau te vertegenwoordigen en echt iets voor elkaar te krijgen.” – Thom Teulings, fractievoorzitter

Kom bij asap!
Ambieer je geen plek in de Universitaire Studentenraad, maar wil je wel graag een steentje bijdragen? Misschien dat een positie als lijstduwer dan beter bij je past. Je hebt een actieve rol tijdens de campagne en bent als volwaardig lid van asap van harte uitgenodigd om plaats te nemen in een commissie of aan te schuiven bij onze brainstorms. Ook buiten de Universitaire Studentenraad kan jij een rol van betekenis spelen.

Solliciteren
Ben je overtuigd en spring je graag aan boord om met asap te werken aan een betere universiteit? Stuur dan uiterlijk zondag 23 februari je cv en motivatie naar sollicitaties@asapnijmegen.nl (alleen voor de top vijf). We nodigen je dan op korte termijn uit voor een persoonlijk gesprek.

Heb je algemene vragen of kom je liever eerst langs voor een kop koffie? Neem dan contact op met Annelies Ekelmans via voorzitter@asapnijmegen.nl. Ook als je interesse hebt in een rol als lijstduwer of commissielid kun je haar op dat adres bereiken.

 Campagneteam 2019