Achter de kieslijst: #1 Jessica

In de serie Achter de kieslijst stellen onze vijftien gemotiveerde kandidaten voor de verkiezingen van 2018 zichzelf voor. Voordat er van 28 t/m 31 mei op ze kan worden gestemd, gaan ze met de billen bloot: wie zijn de studenten achter de kieslijst van asap en waarom maken zij zich hard voor de medezeggenschap? Kopvrouw Jessica Oudenampsen completeert de serie.

Prefer to read this text English? Please click the flag.

Over mij 
Ik ben Jessica Oudenampsen, 23 jaar oud en ik studeer Geneeskunde. Dit collegejaar vertegenwoordig ik alle studenten van de Medische Faculteit in de Raad van Bestuur van het Radboudumc als studentassessor en studeer ik dus even niet. Ik ben daarvoor middenin mijn coschappen gestopt en zal daar komend collegejaar weer mee verdergaan. Gelukkig heb ik naast deze drukke functie nog tijd voor mijn hobby’s: sporten, feestjes en onderwijs verbeteren. Mijn favoriete kroeg is uiteraard de Aesculaaf – want ja, Medisch – waar ik regelmatig een speciaalbiertje drink. Ik hoop volgend collegejaar echter te zeggen dat ik twee favoriete kroegen heb, omdat het Cultuurcafé er dan bij is gekomen!

“Hopelijk kunnen we de verbinding van faculteiten doortrekken in het keuzeonderwijs en écht interfacultair gaan opleiden.”

Waarom asap
Omdat het op onze universiteit moeilijk is om flexibel te studeren en dingen naast je studie te doen, vind ik het belangrijk dat de universiteit aandacht besteedt aan actieve studenten, flexibel studeren en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling naast je studie. Deze uitgangspunten vind ik bij asap volop terug.  Daarnaast hoop ik komend jaar namens asap een voorbeeldfunctie te kunnen gaan vervullen met betrekking tot het verbinden van de Medische Faculteit en ‘de rest’ van de Radboud Universiteit. Er gebeuren op ons eiland heel veel goede dingen waarvan de RU kan leren, maar andersom zijn er ook genoeg dingen die de Medische Faculteit van de RU kan leren. Tegelijkertijd moeten we voorkomen dat de rest van de faculteiten ook eilandjes gaan vormen, iets dat nu wel een beetje dreigt te gebeuren. Hopelijk kunnen we de verbinding van de faculteiten juist ook doortrekken in het keuzeonderwijs, waardoor we écht interfacultair kunnen gaan opleiden.