Achter de kieslijst: #10 Alara en #11 Sander

In de serie Achter de kieslijst stellen onze vijftien gemotiveerde kandidaten voor de verkiezingen van 2018 zichzelf voor. Voordat er van 28 t/m 31 mei op ze kan worden gestemd, gaan ze met de billen bloot: wie zijn de studenten achter de kieslijst van asap en waarom maken zij zich hard voor de medezeggenschap? Vandaag is het de buurt aan international Alara Er en bedrijfskundige Sander van der Zwet.

Prefer to read this text English? Please click the flag.

Over mij
Mijn naam is Alara, ik ben een internationale student en volg de bachelor International Business Communication. Ik kom uit Turkije en heb gedurende mijn middelbareschooltijd een jaar in Argentinië gestudeerd. Het is voor mij dus niet ongewoon om ‘de international’ te zijn. Ik probeer lekker actief te zien in het studentenleven, dus je zou me kunnen kennen van Babylon of Phocas. Aangezien Nederlandse studenten open en ruimdenkend zijn, was het niet zo lastig om deel te nemen aan het Nijmeegse studentenleven als dat men misschien zou denken.

Waarom asap?
De voornaamste reden voor mij om actief te worden binnen asap en om me bezig te gaan houden met medezeggenschap, is dat ik denk dat er nog vooruitgang te boeken is op het gebied van het integreren van internationale studenten. asap streeft ernaar het geluid van elk studentenaspect te laten horen. Ik ben dan ook trots dat ik de stem van ons internationals mag vertegenwoordigen en in gesprek kan treden met studenten die vol passie samen proberen de universiteit te veranderen. Ik geloof dat er altijd ruimte is voor verbetering. Toen ik in aanraking kwam met asap en een praatje maakte, wist ik direct dat ik op de juiste plek zat.

Over mij
Ken je dat, die voorstelrondjes waarbij je in een kringetje gehoorzaam luistert naar iedereen die zijn naam, studie, bijbaantje, leeftijd en geboorteplaats op een monotone wijze afdraait? Sander Robertus van der Zwet, Strategisch management, (1) frietbakker (2) begeleider van jongvolwassenen met het downsyndroom en (3) gepassioneerd speler van bridge, 23 jaar en tot slot Utrecht. Zelf ben ik geen fan van deze vormelijke conventie, omdat je elkaar op de meest oppervlakkige wijze leert ‘kennen’, als je er überhaupt al iets van onthoudt. Zodoende vind ik ceremoniële plechtigheden, waar de Radboud Universiteit vol mee zit, volslagen tijdverspilling.

Waarom asap?
Neem dat ene tentamen: het is vrijdagmiddag en je hebt drie uur lang met bloed, zweet en tranen gestreden in HAL 1. Tijd voor pils! Maar nee, eerst nog even de bureaucratische cursusevaluatie waar je nooit meer iets van hoort. Een ander voorbeeld is de studiebegeleiding. Loopt je studie even niet zo lekker, omdat je andere dingen aan je hoofd hebt? Als je dit wilt bespreken, wil je niet van het kastje naar de muur worden gestuurd om vervolgens een nauwgezet kwartier van de kostbare tijd van de studieadviseur te mogen. In een hokje van twee bij twee wordt er een notitie gemaakt, terwijl de volgende hulpbehoevende alweer op de deur klopt. Voor dergelijke wantoestanden biedt asap concrete oplossingen. Met de Tienpuntenlijst van asap worden zeer relevante studiegerelateerde tekortkomingen aangesneden binnen de universitaire studentenraad. Ik pleit ervoor dat de belangen van studenten beter moeten worden begunstigd. Zodoende stel ik mijzelf verkiesbaar namens asap.