Achter de kieslijst: #12 Merel en #13 Max

In de serie Achter de kieslijst stellen onze vijftien gemotiveerde kandidaten voor de verkiezingen van 2018 zichzelf voor. Voordat er van 28 t/m 31 mei op ze kan worden gestemd, gaan ze met de billen bloot: wie zijn de studenten achter de kieslijst van asap en waarom maken zij zich hard voor de medezeggenschap? Max Nijhof en Merel van Vliet verschijnen als volgende aan de start.

Prefer to read this text English? Please click the flag.

Over mij
Ik ben Merel van Vliet, ik ben 22 jaar en ben vierdejaarsstudent Bestuurskunde. Ik ben lid bij N.S.V. Ovum Novum en breng hier veel van mijn vrije tijd door, onder andere in commissies en met mijn jaarclub. Daarnaast heb ik afgelopen jaar in het bestuur gezeten van deze studentenvereniging als Penningmeester Sociëteit. In dit jaar heb ik veel praktijkzaken geleerd, die ik tijdens mijn studie niet meekrijg. Op de campus ben ik vaak te vinden in de Lounge bij de DE-koffieautomaat of in het Cultuurcafé, waar ik graag geniet van een lekker speciaalbiertje.

Waarom asap?
Tijdens mijn bestuursjaar kwam ik meer in aanraking met medezeggenschap en wat er achter de schermen gebeurt op de universiteit. Ik ervaarde dat de omstandigheden voor actieve studenten wat mij betreft nog wat verbeterd kunnen worden. Omdat asap zich inzet voor actieve studenten, heb ik me bij deze partij aangesloten. Ik vind het belangrijk dat alle studenten de mogelijkheid hebben om zich ook naast hun studie te ontwikkelen.

Over mij
Ik ben Max Nijhof, 22 jaar jong en student Communicatiewetenschap. Naast mijn studie ben ik actief bij studievereniging Mycelium in verschillende commissies en sinds dit jaar ook in het bestuur. Daarnaast zet ik in mijn vrije tijd graag een serietje op. Ook heb ik een grote liefde voor speciaalbier, wat ik sinds kort zelf brouw. Mijn favoriete plek op de campus is toch wel TvA 6.00.16. Hier zit onze verenigingskamer en daar besteed ik in de week regelmatig meer tijd dan in mijn eigen kamer. Je bent er altijd welkom voor een koffie of een goed gesprek en natuurlijk een tosti op zijn tijd en dat maakt het een echte huiskamer voor veel van onze leden. Helaas moeten we binnenkort verhuizen, omdat er uiteraard plaats gemaakt moet worden voor het nieuwe gebouw van Sociale Wetenschappen.

Waarom asap?
Wat mij binnen asap het meeste aanspreekt, is hoe concreet en doelgericht ze is. Ook kon ik mij erg vinden in de manier waarop asap kijkt naar actieve studenten. Zelf vind ik dat studenten zoveel mogelijk de ruimte moet worden gegeven om extracurriculaire activiteiten te ondernemen. Een universiteit is in mijn optiek dan ook niet enkel een plek waar je een diploma ophaalt, maar waar je vooral bent om jezelf te ontwikkelen en ik vind dat asap hier goed bij aansluit. Waar de universiteit nog wat stappen zou kunnen zetten? Bijvoorbeeld door studenten in grotere mate voor te bereiden op het werkveld. Naar mijn idee heerst er nog steeds onterecht het idee dat wetenschappelijk onderwijs haaks staat op de praktische relevantie, terwijl deze weldegelijk gecombineerd kunnen worden, waarbij nog steeds de kwaliteit gewaarborgd blijft.