Achter de kieslijst: #2 Job en #3 Eline

In de serie Achter de kieslijst stellen onze vijftien gemotiveerde kandidaten voor de verkiezingen van 2018 zichzelf voor. Voordat er van 28 t/m 31 mei op ze kan worden gestemd, gaan ze met de billen bloot: wie zijn de studenten achter de kieslijst van asap en waarom maken zij zich hard voor de medezeggenschap? Vandaag stellen we onze top drie aan je voor, te beginnen met Job Verwaaij en Eline Bollaart.

Prefer to read this text English? Please click the flag.

Over mij
Mijn naam is Job, ik ben 21 jaar en studeer Geschiedenis. Momenteel ben ik actief als bestuurslid bij de studievereniging van Geschiedenis (GSV Excalibur) en lid van de opleidingscommissie Geschiedenis. Voorgaand jaar ben ik lid geweest van de Facultaire medezeggenschap bij Letteren. Naast mijn studie en deze activiteiten spendeer ik mijn tijd ook graag aan gezellige gesprekken met vrienden en anderen onder het genot van koffie of iets anders. Ook probeer ik soms nog tijd te vinden om thuisthuis muziek te maken met mijn saxofoon. Ik vertoef geregeld in het Erasmusgebouw, omdat daar de Spar, de Refter, het Erasmusstudiecentrum, de Letterenhuiskamer, de GSV-kamer en veel leuke mensen te vinden zijn.

“De Radboud Universiteit kan en móet meer inzetten op studentenwelzijn.”

Waarom asap?
Ik ben lid geworden van asap, omdat asap een partij is die in de medezeggenschap eerlijk en transparant de belangen van alle studenten behartigt. Ook geeft asap met de Tienpuntenlijst concreet en overzichtelijk aan wat zij ieder jaar concreet wil bereiken. asap slaagt er ook goed in om deze doelen te bewerkstelligen, door altijd bereid te blijven om met anderen in gesprek te gaan en het eens te worden. Het gezamenlijke doel is immers om de universiteit waar mogelijk te verbeteren en de stem van de studenten wordt daarbij het beste vertegenwoordigd als je met elkaar in gesprek blijft. Op deze manier slaagt asap er volgens mij het beste in om voor alle studenten het maximale uit medezeggenschap te halen en daar wil ik mij dan ook bijzonder graag voor inzetten.

Onze universiteit kan zich op nog veel vlakken ontwikkelen naar mijn mening. Zo vind ik dat de RU meer kan en moet inzetten op studentenwelzijn. De RU presenteert zich als universitaire gemeenschap, maar toch bleek uit de welzijnsenquête dat veel studenten niet lekker in hun vel zitten. Persoonlijke ontwikkeling is juist heel belangrijk op de universiteit en de RU zou daar dan ook meer nadruk op moeten leggen. Ook geven veel internationale studenten aan dat zij niet goed moeilijk onderdeel worden van de ‘gemeenschap’. Naar mijn mening moet de RU daar meer mee aan de slag; het simpelweg overgaan op Engels in de colleges is daar niet de oplossing voor. De RU zou internationale studenten dan ook meer handvatten moeten bieden om echt onderdeel te worden van de universitaire gemeenschap.

 

Over mij
Ik ben Eline Bollaart, derdejaarsstudent Pedagogische Wetenschappen en 20 jaar oud. Het afgelopen jaar heb ik een bestuursjaar bij Stichting RAGweek Nijmegen gedaan, waardoor ik in contact ben gekomen met zo’n beetje alle verschillende werelden binnen het actieve studentenleven. Daardoor kwam ik erachter dat er nog veel te halen valt voor de actieve student.

“In plaats van moeilijk kijken als je iets anders of extra wil doen, zou de universiteit met je mee moeten denken.”

Waarom asap?
De praktische en duidelijke aanpak van asap staat mij erg aan: op de Tienpuntenlijst staan punten waarvan we overtuigd zijn dat we er ook daadwerkelijk iets aan kunnen gaan veranderen dit jaar. Dit vind ik een fijne manier van werken. Het is makkelijk om te zien wat er niet goed is op de universiteit, maar de truc is om erover na te denken hoe dat kan veranderen en je daar vervolgens voor in te zetten. Ik vind dat de universiteit meer na mag denken vanuit de student en hoe deze zichzelf het beste kan en wil ontwikkelen. De universiteit moet meer aandacht hebben voor persoonlijke ontwikkeling en hier meer erkenning en ruimte voor geven. In plaats van moeilijk kijken als je iets anders of extra wil doen (om welke reden dan ook), zou de universiteit met je mee moeten denken en hier mogelijkheden voor moeten bieden.