Achter de kieslijst: #4 Xander en #5 Philip

In de serie Achter de kieslijst stellen onze vijftien gemotiveerde kandidaten voor de verkiezingen van 2018 zichzelf voor. Voordat er van 28 t/m 31 mei op ze kan worden gestemd, gaan ze met de billen bloot: wie zijn de studenten achter de kieslijst van asap en waarom maken zij zich hard voor de medezeggenschap? Op deze zonovergoten maandag is het de beurt aan Philip van der Bruggen en Xander van Ulsen.

Prefer to read this text English? Please click the flag.

Over mij
Ik ben Xander, studeer momenteel bestuurskunde en volg de premaster International Economics and Development. Naast mijn studie ben ik actief lid bij BOW en de ESV, de studieverenigingen van bestuurskunde en economie. Tevens ben ik dit jaar de penningmeester en start up manager bij Start Up Mix Students. Als SUM proberen we ondernemende studenten te ondersteunen bij het realiseren van hun ambities. Ook kan ik altijd genieten van de nodige gezelligheid in mijn leven; ik ben dan ook met enige regelmaat in de Malle Babbe en andere kroegen te vinden.

“Of je nou ondernemer, topsporter, mantelzorger of studentbestuurder bent, de universiteit moet meer dan nu het geval is ruimte bieden voor een optimale persoonlijke ontwikkeling.”

Waarom asap?
Gedurende mijn bestuursjaar en mijn studie ben ik steeds meer te weten te komen over medezeggenschap en de Radboud Universiteit. Een van de dingen die me opviel, is dat de RU op het gebied van loopbaanoriëntatie erg achterloopt. Er zijn veel studentenorganisaties die zich met dit vlak bezighouden, maar nog niet voldoende worden betrokken. De universiteit kan samen met deze organisaties het probleem verkleinen en oplossen. asap zet zich hier al geruime tijd voor in. Daarnaast merk ik bij veel vrienden dat er weinig tot geen interesse is voor medezeggenschap. Het is dan ook nodig om de medezeggenschap tastbaarder te maken. Momenteel is in veel gevallen onduidelijk wat de (centrale) medezeggenschap wilt bereiken. De USR moet studenten actief informeren over haar doelstellingen en ambities. asap draagt hieraan bij door het opstellen van een Tienpuntenlijst en zich op diverse manieren te verantwoorden over de voortgang in het bereiken van deze punten. Daarnaast stimuleert asap sinds haar oprichting het bruisend studentenleven en werkt zij aan het verruimen van de mogelijkheden voor actieve studenten, in de meest brede zin van het woord. Of je nou ondernemer, topsporter, mantelzorger of studentbestuurder bent, de universiteit moet meer dan nu het geval is ruimte bieden voor een optimale persoonlijke ontwikkeling.

Over mij
Mijn naam is Philip van der Bruggen, 23 jaar oud en vierdejaars Rechtenstudent. De meeste tijd op de universiteit breng ik door in het Grotius. De belangrijkste reden hiervoor is dat ik dit jaar een bestuursjaar doe bij de JFV Nijmegen. Naast het Grotius kun je me vinden in de stad, het Radboud Sportcentrum of in het Philips Stadion bij een wedstrijd van PSV.

“Het is belangrijk dat studenten de mogelijkheid krijgen om erachter te komen wat het Nijmeegse studentenleven allemaal te bieden heeft.”

Waarom asap?
Het open en toegankelijke karakter is een van de voornaamste redenen waarom ik lid ben geworden van asap. Verder geeft de Tienpuntenlijst elk jaar weer een overzichtelijk en duidelijk beeld van de standpunten van de partij. Een kenmerk van het studentenleven is dat er veel mogelijkheden zijn om je persoonlijk te ontwikkelen. Het is daarom belangrijk dat studenten de mogelijkheid krijgen om erachter te komen wat het Nijmeegse studentenleven allemaal te bieden heeft. Zelf ben ik sinds het begin van mijn studententijd op verschillende manieren actief en dat heeft me veel gebracht. Net als elk jaar zet asap zich in voor studenten die naast hun studie actief willen zijn. In vergelijking tot andere universiteiten valt er op dit terrein nog heel wat winst te behalen.