Achter de kieslijst: #6 Sophie en #7 Tim

In de serie Achter de kieslijst stellen onze vijftien gemotiveerde kandidaten voor de verkiezingen van 2018 zichzelf voor. Voordat er van 28 t/m 31 mei op ze kan worden gestemd, gaan ze met de billen bloot: wie zijn de studenten achter de kieslijst van asap en waarom maken zij zich hard voor de medezeggenschap? Sophie van der Torre en Tim von den Hoff zijn de laatste twee van deze week.

Prefer to read this text English? Please click the flag.

Over mij
Mijn naam is Sophie, ik ben 21 jaar en kom uit Utrecht. Ik hou van zeilen, paardrijden en skiën en ik ben eigenlijk niet zo goed in niets doen. Ik studeer Tandheelkunde en zit inmiddels in mijn vierde jaar. Ik ben dit jaar Praeses van de TFV Nijmegen, de studievereniging van Tandheelkunde en Mondzorgkunde, en heb hier een topjaar. Daarnaast ben ik lid van dispuut M.A.R.I.K.E.N. en woon ik ook samen met een aantal dispuutsgenoten. Ik ben dus altijd lekker bezig, maar niet te druk om me ook nog in te zetten voor asap!

Waarom asap?
asap heeft de afgelopen jaren mijn sympathie gehad door een overzichtelijke Tienpuntenlijst met daarop duidelijke en sterke punten. Toen ik dit jaar de kans kreeg me hiervoor in te gaan zetten, leek me dit een leuke uitdaging. Ik vind het belangrijk dat studenten hun mening kunnen uitdragen binnen de universiteit en dat we erbij betrokken worden. asap zet zich onder meer in voor de actieve student, zodat je naast je studie ook optimaal kan genieten van je studentenleven en je je ook op andere vlakken kan ontwikkelen. Hier sta ik volledig achter: ik denk dat persoonlijke ontwikkeling een super belangrijk deel van je studententijd is.

Over mij
Ik ben Tim von den Hoff, 21 jaar en ik studeer Psychologie. Op dit moment ben ik penningmeester bij SPiN, de studievereniging van Psychologie. In mijn vrije tijd ben ik graag bij Phocas of probeer ik te sporten.

Waarom asap?
asap heeft mij getrokken, omdat het een erg toegankelijke en open partij is. Ook de punten gericht op studenten die zich naast studie actief willen ontwikkelen, spreken mij aan. Verder vind ik de Tienpuntenlijst altijd erg overzichtelijk en makkelijk te begrijpen voor iedereen. Dit verlaagt de drempel voor studenten om betrokken te raken bij de verkiezingen en zich in te lezen.

De universiteit wordt steeds internationaler en colleges worden steeds vaker in het Engels gegeven. Ik vind dat de kwaliteit van het onderwijs bewaakt moet worden, ook in tijden van internationalisering, en dat de communicatie naar de studenten hierover eerlijk en open moet verlopen. Verder vind ik het erg belangrijk dat er ruimte is om jezelf te ontwikkelen tijdens je studie. Dit kan op persoonlijk vlak zijn, maar ook in sport of onderwijs. Het is dan ook belangrijk dat de universiteit hierbij een ondersteunende rol biedt en meedenkt over hoe je dit op de beste manier kunt invullen.