Achter de kieslijst: #8 Pieter en #9 Demi

In de serie Achter de kieslijst stellen onze vijftien gemotiveerde kandidaten voor de verkiezingen van 2018 zichzelf voor. Voordat er van 28 t/m 31 mei op ze kan worden gestemd, gaan ze met de billen bloot: wie zijn de studenten achter de kieslijst van asap en waarom maken zij zich hard voor de medezeggenschap? Pieter van der Velden en Demi Hendriks nemen het stokje over.

Prefer to read this text English? Please click the flag.

Over mij
Ik ben Pieter van der Velden, 23 jaar en vierdejaars bioloog. Mijn favoriete kleur is groen, want je bent een bioloog of je bent het niet. Groen was ook de kleur van mijn bestuur: ik vervulde de rol van Functionaris Extern in het 32e bestuur van BeeVee. Als ik niet aan het besturen ben of in de weer ben met medezeggenschap, lees ik graag een goed boek of ben ik bezig met muziek. Vies van een borrel ben ik ook zeker niet. Ik zou bijna zeggen dat de asapkamer mijn favoriete plek op de campus is, maar het liefst zit ik in Park Brakkenstein.

Waarom asap?
asap
sprak mij aan door de laagdrempelige wijze waarop de partij zich richt op studenten, bijvoorbeeld door het organiseren van open brainstorms. Ik vind het belangrijk dat een partij echt luistert naar de student en zich hard maakt om iets te doen aan de dingen waar studenten mee zitten. asap doet dit op een vrijblijvende manier en zet in op het faciliteren van wat studenten graag willen en nodig hebben.

Over mij
Mijn naam is Demi Hendriks, ik ben 20 jaar en zit in mijn vierde jaar van de Academische Pabo. Op dit moment maak ik graag tijd vrij voor studievereniging Postelein, waar ik dit jaar een bestuursfunctie vervul. Verder (zaal)voetbal ik graag, speel (en win) ik graag spelletjes en vind ik het leuk om een avondje te relaxen met vrienden onder het genot van een speciaalbiertje.

Waarom asap?
asap heeft een Tienpuntenlijst met concrete en duidelijke punten waarin ik me goed kan vinden. Vooral de visie op het verbeteren van de onderwijskwaliteit en de waardering voor de actieve student staan bij mij hoog in het vaandel. Door me in te zetten voor de medezeggenschap, hoop ik studenten mee te laten denken over interessante punten die spelen op de universiteit. Veel studenten zijn niet op de hoogte wat medezeggenschap voor hen betekent. Het is belangrijk dat studenten weten dat hun stem gehoord wordt over wat zij graag veranderd zien op de universiteit. Zelf vind ik het belangrijk dat voor de persoonlijke ontwikkeling van de studenten meer erkenning wordt uitgesproken. Tegenwoordig draait het veel om presteren in de maatschappij: we proberen onszelf zo goed mogelijk te positioneren op de markt. We willen nominaal afstuderen, maar tegelijkertijd allerlei extracurriculaire activiteiten ernaast doen. De universiteit moet ons hierbij helpen door de studenten de ruimte en juiste ondersteuning te geven om deze activiteiten naast de studie te doen.