De vijftien van asap stellen zich voor: Ricardo

In deze serie stellen de vijftien kandidaten van asap voor de verkiezingen van 2017 zichzelf voor. Van 29 mei tot en met 1 juni kan er weer op de kanjers van asap worden gestemd. Wie zijn onze kandidaten en wat vinden onze kandidaten belangrijk? Als laatste aan de beurt is lijsttrekker Ricardo Stoffels.

Naam: RicardoPNG

Ricardo Stoffels

Leeftijd:

23

Studie:

Geschiedenis

Andere activiteiten en hobby’s:

Op het moment vervul ik de functie van penningmeester bij GSV Excalibur. Bij deze mooie vereniging ga ik graag naar alle activiteiten. Gelukkig vind ik meestal toch nog genoeg tijd om met vrienden te borrelen en de stad in te gaan.

Favoriete plek op de campus:

Cultuurcafé! Dit is wat mij betreft de mooiste plek op onze campus. Het vormt een centrum op onze universiteit waar studenten van diverse opleidingen bijeenkomen om een biertje te drinken en een praatje te maken. Maar waarom pas vanaf half 4?

Motivatie voor asap:

Bij asap krijg ik de mogelijkheid om me in te zetten voor studenten die naast hun studie nog iets willen doen. Persoonlijk vind ik het erg belangrijk dat een partij zich inzet voor deze groep studenten. Vooral nu dat het gevoel is ontstaan dat het moeilijker wordt om te studeren. Bij asap kan ik me inzetten voor meer waardering en meer ruimte voor actieve studenten.

Op welk gebied kan de universiteit volgens jou een stap vooruit zetten?

Met de pilot voor flexibel studeren is er al een grote stap gezet in de richting van actieve studenten. Toch kan er op verschillende manieren nog meer aan gedaan worden om het leven van deze studenten te vergemakkelijken. Dat is ook wel echt nodig, want een groot deel van de studenten heeft te maken of te maken gehad met stressklachten. Er wordt veel van studenten verwacht, maar er wordt relatief weinig ruimte geboden om aan deze verwachtingen te voldoen. Verder vind ik het belangrijk dat we ons nog meer gaan inzetten voor innovatiever onderwijs en dat we de organisatie van de introductie op de schop moeten nemen.

 

 

Reageer