De vijftien van asap stellen zich voor: Marten en Lisa

In deze serie stellen de vijftien kandidaten van asap voor de verkiezingen van 2017 zichzelf voor. Van 29 mei tot en met 1 juni kan er weer op de kanjers van asap worden gestemd. Welke studenten hebben dit jaar voor asap gekozen en wat kan er volgens hen verbeterd worden aan de Radboud Universiteit? We zijn aangekomen bij de top vijf. Marten Porte en Lisa Venhoeven stellen zich aan jullie voor.

Naam: MartenPNG

Marten Porte

Leeftijd:

20 jaar

Studie:

Politicologie

Andere activiteiten en hobby’s: 

Momenteel ben ik studentassessor op de Faculteit der Managementwetenschappen en zit ik in het bestuur van de Jonge Democraten Arnhem-Nijmegen. Ik ben dus graag bezig met politiek en medezeggenschap.

Favoriete plek op de campus:

Om te studeren is dat de leeszaal van de UB, om daarna fijn uit te rusten in de verenigingskamer van mijn studievereniging ismus in TvA 5. Als de faculteit in 2018 naar het Gymnasion verhuist, wordt dat natuurlijk helemaal een favoriete stek.

Motivatie voor asap:

In mijn eerste jaar ben ik actief geworden bij asap. Ik wist op de middelbare school al dat ik geïnteresseerd was in het actief bemoeien met wat er op de instelling gebeurt. Ook merkte ik meteen dat ik het een leuke groep mensen vond met ideeën die overeenkwamen met de mijne. Ik zou daarom graag namens asap de ervaring die ik opgedaan heb als assessor aankomend jaar inzetten in de USR.

Op welk gebied kan de universiteit volgens jou een stap vooruit zetten?

Op het gebied van erkenning voor bestuursfuncties en medezeggenschapsfuncties kan de universiteit nog flinke vooruitgang boeken. Dit kan op voor meerdere aspecten, zoals scholing, vergoedingen, facilitering en waardering in het algemeen.

Naam:LisaPNG

Lisa Venhoeven

Leeftijd:

24 jaar

Studie:

Communicatiewetenschap / Premaster Onderwijskunde

Andere activiteiten en hobby’s:

Ik hou vooral heel erg van gezelligheid. Ben altijd in voor een feestje, ga graag naar festivals en concerten. Ook hou ik van fotografie en maak ik graag muziek (piano, gitaar & ik zing). Verder besteed ik dit jaar veel tijd aan Start Up Mix, waar ik dit jaar de functie van voorzitter in het bestuur vervul.

Favoriete plek op de campus:

Het Cultuur Café. Vooral als het weer lekker is!

Motivatie voor asap:

asap zet zich in voor de actieve student en dat spreekt mij heel erg aan. Zelf ben ik sinds het begin van mijn studententijd actief op verschillende manieren en dat heeft me al heel veel gebracht. asap stimuleert elke student om alles uit zijn of haar studietijd te halen en dat vind ik dus heel belangrijk. Daarnaast heeft asap een gezellig en laagdrempelig karakter en wordt iedere student gehoord.

Op welk gebied kan de universiteit volgens jou een stap vooruit zetten?

Ik vind dat de Universiteit meer moet bieden aan de ondernemende student. Er zijn heel veel studenten die gedurende hun studie zelf een bedrijfje op willen zetten, maar worden tegengehouden door de verplichtingen van hun studie. Er zijn ook regelingen voor bijvoorbeeld topsporters, dus waarom niet voor de ondernemer?

 

Reageer