De vijftien van asap stellen zich voor: Gaby en Merel

In deze serie stellen de vijftien kandidaten van asap voor de verkiezingen van 2017 zichzelf voor. Van 29 mei tot en met 1 juni kan er weer op de kanjers van asap worden gestemd. Wie zijn dit jaar de kandidaten van asap en wat is hiervoor hun motivatie? Deze keer zijn Gaby van Loon Merel Stemerdink aan de beurt om zich voor te stellen.

Naam: GabyPNG

Gaby van Loon

Leeftijd:

21 jaar

Studie:

Pedagogische Wetenschappen

Andere activiteiten en hobby’s:

Ik ben erg actief binnen studievereniging Postelein als voorzitter en in mijn vrije tijd vind ik het erg leuk om onder vrienden te zijn. Het maakt dan niet echt uit wat we gaan doen, als er maar gelachen wordt.

Favoriete plek op de campus:

Het DE-café in het Spinozagebouw, omdat er lekkere koffie is, leuke mensen zitten en de Posteleinkamer aan het DE-café te vinden is.

Motivatie voor asap:

Ik sta voor asap omdat de Tienpuntenlijst helder en overzichtelijk is, daar hou ik wel van. Ook de inhoud spreekt me heel erg aan. Zo zet asap zich in voor de kwaliteit van onderwijs, zorg voor studenten én het actieve studentenleven. Dat zijn drie punten die ik persoonlijk erg belangrijk vind en ik denk dat het de beste manier is om alle studenten te vertegenwoordigen in de medezeggenschap.

Op welk gebied kan de universiteit volgens jou een stap vooruit zetten?

De universiteit zou studenten wat meer de mogelijkheid moeten bieden om zichzelf optimaal te ontwikkelen. Dit zowel op gebied van onderwijs als persoonlijke ontwikkeling. We zitten op een goede, brede universiteit met mooie onderwijsprogramma’s, maar we worden naar mijn mening nog te veel beperkt door de eilandjescultuur. Het zou makkelijker moeten zijn om vakken bij andere opleidingen te volgen en je eigen studie in te vullen. Op gebied van persoonlijke ontwikkeling denk ik dat het toegankelijker moet worden om wat extra’s naast je studie te doen en dat het zelfs aangemoedigd zou moeten worden.

Naam:MerelPNG

Merel Stemerdink

Leeftijd:

22 jaar

Studie:

(Medische) Biologie

Andere activiteiten en hobby’s:

Al sinds het begin van mijn studie ben ik lid bij N.S.V. Ovum Novum, waar ik mij met veel plezier inzet binnen commissies en het afgelopen jaar zelfs binnen het bestuur. Hierdoor ben ik een groot gedeelte van mijn vrije tijd op de sociëteit te vinden. Daarnaast houd ik ervan om te sporten en in de zomers te dansen op verschillende festivals binnen en buiten Nederland.

Favoriete plek op de campus:

Het Cultuur Café! Naast dat ik er met veel plezier werk, is het ook een hele fijne plek om af te spreken en om in de zon op het terras te genieten van een biertje.

Motivatie voor asap:

Ik wil mij graag inzetten voor de actieve student, en studenten aanmoedigen om zich ook naast hun studie in te zetten voor het studentenleven. Vanzelfsprekend is het doel van asap om het studieklimaat voor iedere student in Nijmegen te verbeteren, maar daarbij wordt er bij asap ook heel bewust gekeken naar hoe het studieklimaat voor de actieve student geoptimaliseerd kan worden. Vandaar dat de Tienpuntenlijst van asap mij jaarlijks zo aanspreekt. Zo heeft asap het bijvoorbeeld afgelopen jaar voor elkaar gekregen dat de universiteit zal starten met een pilot om collegegeld per cursus te gaan betalen. Hierdoor hoeven studenten die door hun extracurriculaire activiteiten er niet aan toe komen om 60 ECTS te behalen, alleen collegegeld te betalen voor de vakken die zij daadwerkelijk kunnen volgen.

Op welk gebied kan de universiteit volgens jou een stap vooruit zetten?

Naar mijn idee heeft de universiteit nog veel in te halen op het gebied van het ondersteunen van actieve studenten. De Radboud universiteit mag dan ook een flexibelere houding aannemen naar de actieve student. Want juist door je naast je studie in te zetten binnen het verenigingsleven, topsport, of de medezeggenschap ontwikkel je belangrijke vaardigheden die je alleen je met je studie niet gemakkelijk zult ontwikkelen.

Reageer