De vijftien van asap stellen zich voor: Giulio en Ferhat

In deze serie stellen de vijftien kandidaten van asap voor de verkiezingen van 2017 zichzelf voor. Van 29 mei tot en met 1 juni kan er weer op de kanjers van asap worden gestemd. Welke kandidaten vormen dit jaar de lijst en wat kan er volgens hen verbeterd worden aan de Radboud Universiteit? Deze keer stellen Giulio Severijnen en Ferhat Beyaz zich voor.

Naam: GiulioPNG

Giulio Severijnen

Leeftijd:

20 jaar

Studie:

Psychologie

Andere activiteiten en hobby’s:

Ik speel gitaar, doe aan voetbal, hardlopen en fitnessen en werk met veel plezier als barman en bediening bij café Biessels in Nijmegen.

Favoriete plek op de campus:

De SPiN-kamer natuurlijk vanwege alle gezelligheid en leuke sfeer die er is. Verder vind ik het ook altijd heel fijn om als ik moet studeren in de leeszaal van de UB te zitten. Heerlijk rustig is het daar altijd.

Motivatie voor asap:

Ik vind het goed dat studenten inspraak kunnen hebben in zaken die zich afspelen binnen de universiteit en wil me graag inzetten om met asap de universiteit meer te laten voldoen aan de wensen van studenten.

Op welk gebied kan de universiteit volgens jou een stap vooruit zetten?

De afgelopen jaren is de universiteit steeds internationaler geworden (en dit zal het de komende jaren ook steeds meer worden). Naar mijn mening is het echter wel zo dat de universiteit hierdoor veel vraagt van haar docenten en onderwijs op sommige gebieden een beetje achteruit kan gaan door het internationale karakter. Ik zou graag zien dat de universiteit ondanks de internationalisering haar hoge kwaliteit blijft behouden.

Naam:FerhatPNG

Ferhat Beyaz

Leeftijd:

21 jaar

Studie:

Geneeskunde

Andere activiteiten en hobby’s: 

Op dit moment heb ik het voorrecht om als studentassessor op het niveau van de Raad van Bestuur van het Radboudumc de belangen te mogen behartigen van de ruim 3000 studenten aan mijn faculteit. Daarnaast houd ik mij graag bezig met de praktische kant van het onderwijs als student-instructeur, waarbij ik op de faculteit lesgeef in de acute geneeskunde. Verder maak ik graag tijd vrij om muziek te maken en – je raadt het nooit – te sporten.

Favoriete plek op de campus:

De mooiste plek? De hoogste verdieping van het Erasmusgebouw, de stoelen voor het raam. De chillste plek? Café de Aesculaaf!

Motivatie voor asap: 

Wat mijzelf het meest in het oog springt in de visie van asap, is het besef dat we hier op een prachtige campus studeren en hierop in te zetten. Van het afgelopen bestuursjaar heb ik gemerkt dat mijn faculteit toch als ‘los eiland’ van het grote Radboudcontinent wordt ervaren door een groot deel van de (bio)medisch studenten. asap streeft naar een uitnodigende, bruisende en open campus waar wij met ons allen onderdeel van uitmaken. Ik wil me graag inzetten om een boost te geven aan deze visie – oog hebbend voor álle faculteiten en daarmee alle studenten van onze universiteit.

Op welk gebied kan de universiteit volgens jou een stap vooruit zetten?

Goede infrastructuur: van campusbreed WiFi van hoge kwaliteit tot veilige wegen rondom de campus.

 

Reageer