De vijftien van asap stellen zich voor: Amanda en Reinder

In deze serie stellen de vijftien kandidaten van asap voor de verkiezingen van 2017 zichzelf voor. Van 29 mei tot en met 1 juni kan er weer op de kanjers van asap worden gestemd. Wie zijn onze kandidaten en waarom hebben zij voor asap gekozen? Amanda de Lannoy en Reinder Meinsma stellen zich voor.

Naam: Amandaoptie2PNG

Amanda de Lannoy

Leeftijd:

21 jaar

Studie:

Amerikanistiek

Andere activiteiten en hobby’s:

Hardlopen, concerten bezoeken en met vrienden eten en drinken – ik heb een voorliefde voor speciaalbier en ik heb het bourgondisch genieten sinds ik verhuisd ben naar Nijmegen helemaal omarmd!

Favoriete plek op de campus:

Library of Science en het terras van het Cultuur Cafe op een zonnige dag.

Motivatie voor asap:

asap is dé studentenpartij die zich inzet voor de verdere zelfontplooiing van alle studenten, tijdens en naast de studie!

Op welk gebied kan de universiteit volgens jou een stap vooruit zetten?

Ondanks dat de universiteit op veel gebieden prima functioneert zou de universiteit een stap vooruit kunnen zetten op punten die te maken hebben met loopbaanoriëntatie, zeker ook met aandacht voor het minor-beleid, en internationalisering. Maar het belangrijkste vind ik dat de universiteit erkent dat werkzaamheden van studenten buiten de studie om essentieel zijn voor het functioneren van de gehele universiteit en haar studenten.

Naam: ReinderPNG

Reinder Meinsma

Leeftijd:

19 jaar

Studie:

Wiskunde

Andere activiteiten en hobby’s:

Facultaire Honoursprogramma FNWI, promocie & symposiumcie van DESDA, poolen.

Favoriete plek op de campus:

De 37-gang in het Huygensgebouw

Motivatie voor asap:

De medezeggenschap is heel belangrijk op onze universiteit. Het is een manier om studenten mee te laten denken over belangrijke onderwerpen. asap komt op voor deze studenten, en probeert het beleid van de universiteit zo studentvriendelijk mogelijk te maken. Daar wil ik graag een steentje aan bijdragen.

Op welk gebied kan de universiteit volgens jou een stap vooruit zetten?

Medezeggenschap werkt alleen als er duidelijke, transparante communicatie is met de studenten. Op het moment dat de communicatie soepel verloopt, zal de student zich meer betrokken voelen. Zo krijgt de USR een sterkere positie tegenover het College van Bestuur, waardoor ze nog beter de wensen van studenten kan verdedigen. Hiervoor hebben we wel betrokken studenten nodig, die hun mening willen laten horen. De universiteit mag wat mij betreft meer aandacht geven aan de medezeggenschap, zodat iedere student beseft wat de medezeggenschap eigenlijk voor ze betekent.

 

Reageer