De vijftien van asap stellen zich voor: Madelyn en Gilles

In deze serie stellen de vijftien kandidaten van asap voor de verkiezingen van 2017 zichzelf voor. Van 29 mei tot en met 1 juni kan er weer op de kanjers van asap worden gestemd. Wie zijn onze kandidaten en wat vinden onze kandidaten belangrijk? Deze keer stellen Madelyn Penders en Gilles Bierling zich voor.

Naam:MadelynPNG

Madelyn Penders

Leeftijd:

23 jaar

Studie:

Tandheelkunde

Andere activiteiten en hobby’s: 

Als sport zit ik in een supergezellig hockeyteam, windsurf ik en ben ik zo nu en dan in de sportschool te vinden. Naast zelf sporten zit ik in de sportcommissie van de Tandheelkundige FaculteitsVereniging (TFV), waar ik de toekomstige tandartsen/mondhygiënisten aan het sporten probeer te krijgen.

Naast sport zit ik bij meisjesdispuut Nausikaä. Het dispuut biedt mij veel gezelligheid, maar ook de kans om mij te ontwikkelen door middel van functies en commissies.

Favoriete plek op de campus:

Dappenglaasje en Cultuur Café.

Motivatie voor asap:

asap zet zich in voor de actieve student. Ondanks dat ‘Den Haag’ het ons soms wat moeilijk maakt, is het belangrijk om studenten de kans te geven om zich naast hun studie te ontwikkelen.

Op welk gebied kan de universiteit volgens jou een stap vooruit zetten?

Op de universiteit bestaat een facultaire eilandjescultuur. Dit is goed merkbaar bij mijn eigen studie, Tandheelkunde. Wat er buiten de studie en gebouw gebeurt weet bijna niemand. Ik zou Tandheelkunde, maar ook andere eilandjes, graag meer deel willen laten uitmaken van de Radboud Universiteit.


Naam: GillesPNG

Gilles Bierling

Leeftijd:

21 jaar

Studie:

Geografie, Planologie en Milieu

Andere Activiteiten en Hobby’s:

Ik ‘verspil’ veel te veel tijd aan het maken, bezoeken en beluisteren van muziek. Mijn kamer is ondertussen haast een kleine studio geworden en de eerste klachten uit de buurt zijn al binnen. Naast mijn passie voor muziek ben ik ook al jaren actief bij mijn studievereniging, waar ik dit jaar de voorzitter van mag zijn. Ik voetbal ook graag, maar daar is dit jaar nog weinig meer van gekomen dan mij vanaf de bank opwinden over een wedstrijd waar ik toch geen invloed op heb. In de weekenden probeer ik nog een centje bij te verdienen met mijn horeca-bijbaantje in het Honigcomplex. Bovenal ben ik echt een ‘mensen-mens’ en dus altijd wel te porren voor een drankje of een feestje.

Favoriete plek op de campus:

Ik denk dat dit toch wel de verenigingskamer van Mundus is. Er lopen dagelijks mooie mensen rond, er is altijd een heerlijk straffe bak koffie te krijgen en, als ik over de muziek ga, staat er op zijn tijd ook nog eens een leuk liedje op. Helaas moeten wij dit mooie plekje in gaan ruilen voor een nieuwe kamer in het Gymnasion, maar dit brengt ongetwijfeld ook veel sfeer en charme met zich mee.

Motivatie voor asap:

Wat mij in mijn eerste jaar al erg trok aan asap, was de lekker duidelijke Tienpuntenlijst van asap. In een oogopslag zie je waar wij als asap voor staan en wat wij voor jou kunnen betekenen. asap is een partij die heeft bewezen zich in te zitten voor actieve studenten, iets wat mij zeer aanspreekt. Daarnaast focust asap zich ook erg op het op niveau brengen en houden van het onderwijs en docenten op de universiteit. Ik hecht hier veel waarde aan, want al met al zijn we hier tenslotte toch om af te studeren.

Op welk gebied kan de universiteit volgens jou een stap vooruit zetten?

Ik vind dat, ondanks recente verbeteringen en tegemoetkomingen vanuit de universiteit, er nog meer mogelijkheden aangeboden moeten worden om de studenten die zich op andere fronten willen ontwikkelen hierin te ondersteunen.

 

Reageer