De vijftien van asap

Klik op de foto van een kandidaat om meer over hem/haar te weten te komen.

#1 Jessica Oudenampsen

#1 Jessica Oudenampsen

Geneeskunde
Over mij
Ik ben Jessica Oudenampsen, 23 jaar oud en ik studeer Geneeskunde. Dit collegejaar vertegenwoordig ik alle studenten van de Medische Faculteit in de Raad van Bestuur van het Radboudumc als studentassessor en studeer ik dus even niet. Ik ben daarvoor middenin mijn coschappen gestopt en zal daar komend collegejaar weer mee verdergaan. Gelukkig heb ik naast deze drukke functie nog tijd voor mijn hobby’s: sporten, feestjes en onderwijs verbeteren. Mijn favoriete kroeg is uiteraard de Aesculaaf – want ja, Medisch – waar ik regelmatig een speciaalbiertje drink. Ik hoop volgend collegejaar echter te zeggen dat ik twee favoriete kroegen heb, omdat het Cultuurcafé er dan bij is gekomen!
Waarom asap?
Omdat het op onze universiteit moeilijk is om flexibel te studeren en dingen naast je studie te doen, vind ik het belangrijk dat de universiteit aandacht besteedt aan actieve studenten, flexibel studeren en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling naast je studie. Deze uitgangspunten vind ik bij asap volop terug.  Daarnaast hoop ik komend jaar namens asap een voorbeeldfunctie te kunnen gaan vervullen met betrekking tot het verbinden van de Medische Faculteit en ‘de rest’ van de Radboud Universiteit. Er gebeuren op ons eiland heel veel goede dingen waarvan de RU kan leren, maar andersom zijn er ook genoeg dingen die de Medische Faculteit van de RU kan leren. Tegelijkertijd moeten we voorkomen dat de rest van de faculteiten ook eilandjes gaan vormen, iets dat nu wel een beetje dreigt te gebeuren. Hopelijk kunnen we de verbinding van de faculteiten juist ook doortrekken in het keuzeonderwijs, waardoor we écht interfacultair kunnen gaan opleiden.
#2 Job Verwaaij

#2 Job Verwaaij

Geschiedenis

STEM JOB

Over mij
Mijn naam is Job, ik ben 21 jaar en studeer Geschiedenis. Momenteel ben ik actief als bestuurslid bij de studievereniging van Geschiedenis (GSV Excalibur) en lid van de opleidingscommissie Geschiedenis. Voorgaand jaar ben ik lid geweest van de Facultaire medezeggenschap bij Letteren. Naast mijn studie en deze activiteiten spendeer ik mijn tijd ook graag aan gezellige gesprekken met vrienden en anderen onder het genot van koffie of iets anders. Ook probeer ik soms nog tijd te vinden om thuisthuis muziek te maken met mijn saxofoon. Ik vertoef geregeld in het Erasmusgebouw, omdat daar de Spar, de Refter, het Erasmusstudiecentrum, de Letterenhuiskamer, de GSV-kamer en veel leuke mensen te vinden zijn.
Waarom asap?
Ik ben lid geworden van asap, omdat asap een partij is die in de medezeggenschap eerlijk en transparant de belangen van alle studenten behartigt. Ook geeft asap met de Tienpuntenlijst concreet en overzichtelijk aan wat zij ieder jaar concreet wil bereiken. asap slaagt er ook goed in om deze doelen te bewerkstelligen, door altijd bereid te blijven om met anderen in gesprek te gaan en het eens te worden. Het gezamenlijke doel is immers om de universiteit waar mogelijk te verbeteren en de stem van de studenten wordt daarbij het beste vertegenwoordigd als je met elkaar in gesprek blijft. Op deze manier slaagt asap er volgens mij het beste in om voor alle studenten het maximale uit medezeggenschap te halen en daar wil ik mij dan ook bijzonder graag voor inzetten.

Onze universiteit kan zich op nog veel vlakken ontwikkelen naar mijn mening. Zo vind ik dat de RU meer kan en moet inzetten op studentenwelzijn. De RU presenteert zich als universitaire gemeenschap, maar toch bleek uit de welzijnsenquête dat veel studenten niet lekker in hun vel zitten. Persoonlijke ontwikkeling is juist heel belangrijk op de universiteit en de RU zou daar dan ook meer nadruk op moeten leggen. Ook geven veel internationale studenten aan dat zij niet goed moeilijk onderdeel worden van de ‘gemeenschap’. Naar mijn mening moet de RU daar meer mee aan de slag; het simpelweg overgaan op Engels in de colleges is daar niet de oplossing voor. De RU zou internationale studenten dan ook meer handvatten moeten bieden om echt onderdeel te worden van de universitaire gemeenschap.

#3 Eline Bollaart

#3 Eline Bollaart

Pedagogische Wetenschappen

STEM ELINE

Over mij
Ik ben Eline Bollaart, derdejaarsstudent Pedagogische Wetenschappen en 20 jaar oud. Het afgelopen jaar heb ik een bestuursjaar bij Stichting RAGweek Nijmegen gedaan, waardoor ik in contact ben gekomen met zo’n beetje alle verschillende werelden binnen het actieve studentenleven. Daardoor kwam ik erachter dat er nog veel te halen valt voor de actieve student.
Waarom asap?
De praktische en duidelijke aanpak van asap staat mij erg aan: op de Tienpuntenlijst staan punten waarvan we overtuigd zijn dat we er ook daadwerkelijk iets aan kunnen gaan veranderen dit jaar. Dit vind ik een fijne manier van werken. Het is makkelijk om te zien wat er niet goed is op de universiteit, maar de truc is om erover na te denken hoe dat kan veranderen en je daar vervolgens voor in te zetten. Ik vind dat de universiteit meer na mag denken vanuit de student en hoe deze zichzelf het beste kan en wil ontwikkelen. De universiteit moet meer aandacht hebben voor persoonlijke ontwikkeling en hier meer erkenning en ruimte voor geven. In plaats van moeilijk kijken als je iets anders of extra wil doen (om welke reden dan ook), zou de universiteit met je mee moeten denken en hier mogelijkheden voor moeten bieden.
#4 Xander van Ulsen

#4 Xander van Ulsen

Bestuurskunde

STEM XANDER

Over mij
Ik ben Xander, studeer momenteel bestuurskunde en volg de premaster International Economics and Development. Naast mijn studie ben ik actief lid bij BOW en de ESV, de studieverenigingen van bestuurskunde en economie. Tevens ben ik dit jaar de penningmeester en start-up manager bij Start Up Mix Students. Als SUM proberen we ondernemende studenten te ondersteunen bij het realiseren van hun ambities. Ook kan ik altijd genieten van de nodige gezelligheid in mijn leven; ik ben dan ook met enige regelmaat in de Malle Babbe en andere kroegen te vinden.
Waarom asap?
Gedurende mijn bestuursjaar en mijn studie ben ik steeds meer te weten te komen over medezeggenschap en de Radboud Universiteit. Een van de dingen die me opviel, is dat de RU op het gebied van loopbaanoriëntatie erg achterloopt. Er zijn veel studentenorganisaties die zich met dit vlak bezighouden, maar nog niet voldoende worden betrokken. De universiteit kan samen met deze organisaties het probleem verkleinen en oplossen. asap zet zich hier al geruime tijd voor in. Daarnaast merk ik bij veel vrienden dat er weinig tot geen interesse is voor medezeggenschap. Het is dan ook nodig om de medezeggenschap tastbaarder te maken. Momenteel is in veel gevallen onduidelijk wat de (centrale) medezeggenschap wilt bereiken. De USR moet studenten actief informeren over haar doelstellingen en ambities. asap draagt hieraan bij door het opstellen van een Tienpuntenlijst en zich op diverse manieren te verantwoorden over de voortgang in het bereiken van deze punten. Daarnaast stimuleert asap sinds haar oprichting het bruisend studentenleven en werkt zij aan het verruimen van de mogelijkheden voor actieve studenten, in de meest brede zin van het woord. Of je nou ondernemer, topsporter, mantelzorger of studentbestuurder bent, de universiteit moet meer dan nu het geval is ruimte bieden voor een optimale persoonlijke ontwikkeling.
#5 Philip v/d Bruggen

#5 Philip v/d Bruggen

Rechtsgeleerdheid

STEM PHILIP

Over mij
Mijn naam is Philip van der Bruggen, 23 jaar oud en vierdejaars Rechtenstudent. De meeste tijd op de universiteit breng ik door in het Grotius. De belangrijkste reden hiervoor is dat ik dit jaar een bestuursjaar doe bij de JFV Nijmegen. Naast het Grotius kun je me vinden in de stad, het Radboud Sportcentrum of in het Philips Stadion bij een wedstrijd van PSV.
Waarom asap?
Het open en toegankelijke karakter is een van de voornaamste redenen waarom ik lid ben geworden van asap. Verder geeft de Tienpuntenlijst elk jaar weer een overzichtelijk en duidelijk beeld van de standpunten van de partij. Een kenmerk van het studentenleven is dat er veel mogelijkheden zijn om je persoonlijk te ontwikkelen. Het is daarom belangrijk dat studenten de mogelijkheid krijgen om erachter te komen wat het Nijmeegse studentenleven allemaal te bieden heeft. Zelf ben ik sinds het begin van mijn studententijd op verschillende manieren actief en dat heeft me veel gebracht. Net als elk jaar zet asap zich in voor studenten die naast hun studie actief willen zijn. In vergelijking tot andere universiteiten valt er op dit terrein nog heel wat winst te behalen.
#6 Sophie v/d Torre

#6 Sophie v/d Torre

Tandheelkunde

STEM SOPHIE

Over mij
Mijn naam is Sophie, ik ben 21 jaar en kom uit Utrecht. Ik hou van zeilen, paardrijden en skiën en ik ben eigenlijk niet zo goed in niets doen. Ik studeer Tandheelkunde en zit inmiddels in mijn vierde jaar. Ik ben dit jaar Praeses van de TFV Nijmegen, de studievereniging van Tandheelkunde en Mondzorgkunde, en heb hier een topjaar. Daarnaast ben ik lid van dispuut M.A.R.I.K.E.N. en woon ik ook samen met een aantal dispuutsgenoten. Ik ben dus altijd lekker bezig, maar niet te druk om me ook nog in te zetten voor asap!
Waarom asap?
asap heeft de afgelopen jaren mijn sympathie gehad vanwege een overzichtelijke Tienpuntenlijst met daarop duidelijke en sterke punten. Toen ik dit jaar de kans kreeg me hiervoor in te gaan zetten, leek me dit een leuke uitdaging. Ik vind het belangrijk dat studenten hun mening kunnen uitdragen binnen de universiteit en dat we erbij betrokken worden. asap zet zich onder meer in voor de actieve student, zodat je naast je studie ook optimaal kan genieten van je studentenleven en je je ook op andere vlakken kan ontwikkelen. Hier sta ik volledig achter: ik denk dat persoonlijke ontwikkeling een super belangrijk deel van je studententijd is.
#7 Tim von den Hoff

#7 Tim von den Hoff

Psychologie

STEM TIM

Over mij
Ik ben Tim von den Hoff, 21 jaar en ik studeer Psychologie. Op dit moment ben ik penningmeester bij SPiN, de studievereniging van Psychologie. In mijn vrije tijd ben ik graag bij Phocas of probeer ik te sporten.
Waarom asap?
asap heeft mij getrokken, omdat het een erg toegankelijke en open partij is. Ook de punten gericht op studenten die zich naast studie actief willen ontwikkelen, spreken mij erg aan. Verder vind ik de Tienpuntenlijst altijd erg overzichtelijk en makkelijk te begrijpen voor iedereen. Dit verlaagt de drempel voor studenten om betrokken te raken bij de verkiezingen en zich in te lezen.

De universiteit wordt steeds internationaler en colleges worden steeds vaker in het Engels gegeven. Ik vind dat de kwaliteit van het onderwijs bewaakt moet worden, ook in tijden van internationalisering, en dat de communicatie naar de studenten hierover eerlijk en open moet verlopen. Verder vind ik het erg belangrijk dat er ruimte is om jezelf te ontwikkelen tijdens je studie. Dit kan op persoonlijk vlak zijn, maar ook in sport of onderwijs. Het is dan ook belangrijk dat de universiteit hierbij een ondersteunende rol biedt en meedenkt over hoe je dit op de beste manier kunt invullen.

#8 Pieter v/d Velden

#8 Pieter v/d Velden

Biologie

STEM PIETER

Over mij
Ik ben Pieter van der Velden, 23 jaar en vierdejaars bioloog. Mijn favoriete kleur is groen, want je bent een bioloog of je bent het niet. Groen was ook de kleur van mijn bestuur: ik vervulde de rol van Functionaris Extern in het 32e bestuur van BeeVee. Als ik niet aan het besturen ben of in de weer ben met medezeggenschap, lees ik graag een goed boek of ben ik bezig met muziek. Vies van een borrel ben ik ook zeker niet. Ik zou bijna zeggen dat de asapkamer mijn favoriete plek op de campus is, maar het liefst zit ik in de tuinen achter het Gymnasion.
Waarom asap?
asap sprak mij aan door de laagdrempelige wijze waarop de partij zich richt op studenten, bijvoorbeeld door het organiseren van open brainstorms. Ik vind het belangrijk dat een partij echt luistert naar de student en zich hard maakt om iets te doen aan de dingen waar studenten mee zitten. asap doet dit op een vrijblijvende manier en zet in op het faciliteren van wat studenten graag willen en nodig hebben.
#9 Demi Hendriks

#9 Demi Hendriks

Pedagogische Wetenschappen

STEM DEMI

Over mij
Mijn naam is Demi Hendriks, ik ben 20 jaar en zit in mijn vierde jaar van de Academische Pabo. Op dit moment maak ik graag tijd vrij voor studievereniging Postelein, waar ik dit jaar een bestuursfunctie vervul. Verder (zaal)voetbal ik graag, speel (en win) ik graag spelletjes en vind ik het leuk om een avondje te relaxen met vrienden onder het genot van een speciaalbiertje.
Your Title
asap heeft een Tienpuntenlijst met concrete en duidelijke punten waarin ik me goed kan vinden. Vooral de visie op het verbeteren van de onderwijskwaliteit en de waardering voor de actieve student staan bij mij hoog in het vaandel. Door me in te zetten voor de medezeggenschap, hoop ik studenten mee te laten denken over interessante punten die spelen op de universiteit. Veel studenten zijn niet op de hoogte wat medezeggenschap voor hen betekent. Het is belangrijk dat studenten weten dat hun stem gehoord wordt over wat zij graag veranderd zien op de universiteit. Zelf vind ik het belangrijk dat voor de persoonlijke ontwikkeling van de studenten meer erkenning wordt uitgesproken. Tegenwoordig draait het veel om presteren in de maatschappij: we proberen onszelf zo goed mogelijk te positioneren op de markt. We willen nominaal afstuderen, maar tegelijkertijd allerlei extracurriculaire activiteiten ernaast doen. De universiteit moet ons hierbij helpen door de studenten de ruimte en juiste ondersteuning te geven om deze activiteiten naast de studie te doen.
#10 Alara Er

#10 Alara Er

International Business Communication

VOTE ALARA

About me
My name is Alara and I am an international student in the Bachelor of International Business Communication. I am from Turkey and I have studied a year in Argentina during high school so for me it is not unusual to be the foreigner during the studies. To become a part of the community I try to be active in student life, so you may know me from Babylon or Phocas. Being involved in various aspects of the student life was not as challenging as some may expect since Dutch students are welcoming and open-minded.
Why asap?
The main reason that I wanted to be involved within asap and in the university politics was that even though Dutch students are aware that the international community is getting bigger every year, there is a need of understanding on how to help them integrate into the community and have a homogeneous society. Because of the fact that asap is aiming to represent every student aspect possible, I was honoured to be able to speak out for us internationals and to help build a consensus with all students who are passionate about having a voice and being able to make changes in the university. I believe that there is always room for improvement. When I met the people from asap and had a full-on conversation, I knew I was at the right place.
#11 Sander v/d Zwet

#11 Sander v/d Zwet

Bedrijfskunde

STEM SANDER

Over mij
Ken je dat, die voorstelrondjes waarbij je in een kringetje gehoorzaam luistert naar iedereen die zijn naam, studie, bijbaantje, leeftijd en geboorteplaats op een monotone wijze afdraait? Sander Robertus van der Zwet, Strategisch management, (1) frietbakker (2) begeleider van jongvolwassenen met het downsyndroom en (3) gepassioneerd speler van bridge, 23 jaar en tot slot Utrecht. Zelf ben ik geen fan van deze vormelijke conventie, omdat je elkaar op de meest oppervlakkige wijze leert ‘kennen’, als je er überhaupt al iets van onthoudt. Zodoende vind ik ceremoniële plechtigheden, waar de Radboud Universiteit vol mee zit, volslagen tijdverspilling.
Waarom asap?
Neem dat ene tentamen: het is vrijdagmiddag en je hebt drie uur lang met bloed, zweet en tranen gestreden in HAL 1. Tijd voor pils! Maar nee, eerst nog even de bureaucratische cursusevaluatie waar je nooit meer iets van hoort. Een ander voorbeeld is de studiebegeleiding. Loopt je studie even niet zo lekker, omdat je andere dingen aan je hoofd hebt? Als je dit wilt bespreken, wil je niet van het kastje naar de muur worden gestuurd om vervolgens een nauwgezet kwartier van de kostbare tijd van de studieadviseur te mogen. In een hokje van twee bij twee wordt er een notitie gemaakt, terwijl de volgende hulpbehoevende alweer op de deur klopt.

Voor dergelijke wantoestanden biedt asap concrete oplossingen. Met de Tienpuntenlijst van asap worden zeer relevante studiegerelateerde tekortkomingen aangesneden binnen de universitaire studentenraad. Ik pleit ervoor dat de belangen van studenten beter moeten worden begunstigd. Zodoende stel ik mijzelf verkiesbaar namens asap.

#12 Merel van Vliet

#12 Merel van Vliet

Bestuurskunde

STEM MEREL

Over mij
Ik ben Merel van Vliet, ik ben 22 jaar en ben vierdejaarsstudent Bestuurskunde. Ik ben lid bij N.S.V. Ovum Novum en breng hier veel van mijn vrije tijd door, onder andere in commissies en met mijn jaarclub. Daarnaast heb ik afgelopen jaar in het bestuur gezeten van deze studentenvereniging als Penningmeester Sociëteit. In dit jaar heb ik veel praktijkzaken geleerd, die ik tijdens mijn studie niet meekrijg. Op de campus ben ik vaak te vinden in de Lounge bij de DE-koffieautomaat of in het Cultuurcafé, waar ik graag geniet van een lekker speciaalbiertje.
Waarom asap?
Tijdens mijn bestuursjaar kwam ik meer in aanraking met medezeggenschap en wat er achter de schermen gebeurt op de universiteit. Ik ervaarde dat de omstandigheden voor actieve studenten wat mij betreft nog wat verbeterd kunnen worden. Omdat asap zich inzet voor actieve studenten, heb ik me bij deze partij aangesloten. Ik vind het belangrijk dat alle studenten de mogelijkheid hebben om zich ook naast hun studie te ontwikkelen.
#13 Max Nijhof

#13 Max Nijhof

Communicatiewetenschap

STEM MAX

Over mij
Ik ben Max Nijhof, 22 jaar jong en student Communicatiewetenschap. Naast mijn studie ben ik actief bij studievereniging Mycelium in verschillende commissies en sinds dit jaar ook in het bestuur. Daarnaast zet ik in mijn vrije tijd graag een serietje op. Ook heb ik een grote liefde voor speciaalbier, wat ik sinds kort zelf brouw. Mijn favoriete plek op de campus is toch wel TvA 6.00.16. Hier zit onze verenigingskamer en daar besteed ik in de week regelmatig meer tijd dan in mijn eigen kamer. Je bent er altijd welkom voor een koffie of een goed gesprek en natuurlijk een tosti op zijn tijd en dat maakt het een echte huiskamer voor veel van onze leden. Helaas moeten we binnenkort verhuizen, omdat er uiteraard plaats gemaakt moet worden voor het nieuwe gebouw van Sociale Wetenschappen.
Waarom asap?
Wat mij binnen asap het meeste aanspreekt, is hoe concreet en doelgericht ze is. Ook kon ik mij erg vinden in de manier waarop asap kijkt naar actieve studenten. Zelf vind ik dat studenten zoveel mogelijk de ruimte moet worden gegeven om extracurriculaire activiteiten te ondernemen. Een universiteit is in mijn optiek dan ook niet enkel een plek waar je een diploma ophaalt, maar waar je vooral bent om jezelf te ontwikkelen en ik vind dat asap hier goed bij aansluit.

Waar de universiteit nog wat stappen zou kunnen zetten? Bijvoorbeeld door studenten in grotere mate voor te bereiden op het werkveld. Naar mijn idee heerst er nog steeds onterecht het idee dat wetenschappelijk onderwijs haaks staat op de praktische relevantie, terwijl deze weldegelijk gecombineerd kunnen worden, waarbij nog steeds de kwaliteit gewaarborgd blijft.

#14 Myrna van Dongen

#14 Myrna van Dongen

Geneeskunde

STEM MYRNA

Over mij
Mijn naam is Myrna van Dongen, 21 jaar oud en inmiddels vierdejaarsstudent Geneeskunde. Op dit moment wacht ik op mijn coschappen, door onder andere mijn onderzoeksstage te doen, te reizen, te werken als skilerares en me in te zetten voor asap! Naast het studeren ben ik actief bij Phocas en heb ik het medische honoursprogramma afgerond. Mijn favoriete plek op de campus is het grasveld voor de medische faculteit; heerlijk om hier in de zon te zitten met koffie.
Waarom asap?
Als actieve student heb ik gemerkt dat het belangrijk is dat studenten de kans krijgen om zich breed te ontwikkelen naast hun studie. Dit kan studiegerelateerd zijn door bijvoorbeeld het honoursprogramma, maar ook niet-studiegerelateerd door onder meer (gezelligheids)verenigingen. Ik vind dat elke student die voor andere zaken dan studeren in wil zetten, de kans daartoe zou moeten krijgen. Samen met asap zet ik mij daar dan ook voor in.
#15 Mart de Vree

#15 Mart de Vree

European Law School

STEM MART

Over mij
Mijn naam is Mart de Vree, ik ben 22 jaar oud en vierdejaarsstudent European Law School (richting binnen Rechtsgeleerdheid). Op dit moment ben ik Praeses der N.S.V. Ovum Novum. Mijn favoriete plek om de campus is de geheime koffietent. Waar die zit, ga ik niet vertellen. 
Waarom asap?
Gedurende mijn bestuursjaar heb ik veel contact onderhouden met de Radboud Universiteit. In Nijmegen zijn veel studenten die zichzelf naast hun studie willen ontwikkelen. Ik wil de kennis die ik heb opgedaan in mijn bestuursjaar omzetten in praktische informatie voor de universiteit. Op die manier kan de universiteit actieve studenten straks nog beter ondersteunen.

Prefer to read these biographies in English? Please click the flag.