Kandidatenlijst

Klik hieronder op de foto van een kandidaat om meer over hem/haar te weten te komen of ga naar de Tienpuntenlijst.

Click here to read this page in English or go directly to our election programme.

#1 Thom Teulings

#1 Thom Teulings

Bestuurskunde

STEM THOM

Over mij
Hoi! Mijn naam is Thom Teulings, ik ben 23 jaar jong en sinds september pre-masterstudent Bestuurskunde. Eerder heb ik de bachelor Communicatie- en Informatiewetenschappen afgerond. De afgelopen jaren ben ik onder meer actief geweest bij Babylon, Start Up Mix Students en natuurlijk asap. Ik zou graag willen zeggen dat ik in mijn vrije tijd bezig ben met sporten, maar de realiteit is dat ik slechts sponsor ben van het sportcentrum. Het liefst duik ik met vrienden de stad in om me aan wat speciaalbiertjes te wagen of boek ik een impulsvakantie. Geen zorgen; mocht ik in de Universitaire Studentenraad verkozen worden, zal ik mijn keuzes altijd zorgvuldig afwegen.

Mijn visie op het onderwijs aan de Radboud Universiteit is dat innovatie en kennisdeling te allen tijde moeten worden nagestreefd en dat de invulling en vormgeving van onze lesmethoden zo goed mogelijk dient aan te sluiten op de wensen van de student. Zo is er een groeiende behoefte onder studenten om buiten de gebaande paden van de eigen opleiding te gaan en het blikveld te verruimen. Bovendien vragen de grote maatschappelijke problemen van nu om een andere aanpak, waarbij de oplossing steeds minder vaak disciplinair te vinden is en over grenzen heen kijken een vereiste wordt. Dit onderstreept niet alleen het belang van voldoende toegankelijk interfacultair onderwijs, maar ook de noodzaak om te investeren in interdisciplinaire onderwijsvormen.

Waarom asap?
Toen de medezeggenschap drie jaar geleden weer begon te kriebelen, ben ik lid geworden van asap. Het open en toegankelijke karakter van de partij speelde een belangrijke rol in mijn keuze. Daarnaast waardeer ik het dat onze partij ieder jaar een overzichtelijk en duidelijk beeld van onze doelen weet te schetsen in de vorm van een Tienpuntenlijst. asap zet zich al jaren in voor een goed en flexibel studieklimaat, waarin studenten volop de ruimte krijgen om zichzelf binnen en buiten hun studie te ontwikkelen. Daarbij is het essentieel dat de student baas is over eigen studieplanning (hulde aan de weblectures!) en dat initiatieven van actieve en ondernemende studenten niet als een last worden gezien, maar toegejuicht en omarmd worden. Uit eigen ervaring weet ik dat dit helaas nog (te) vaak niet het geval is. Dit vereist volgens asap een cultuurverandering. Eentje waarbij persoonlijke ontwikkeling vooropstaat, excellentie niet de norm is en er geen ruimte is voor onnodige schoolse maatregelen. Daar draag ik graag een steentje aan bij. Je kunt mij helpen deze doelen te bereiken door tijdens de universitaire verkiezingen een stem op mij uit te brengen. Ik hoop van harte dat ik op je vertrouwen kan rekenen.
#2 Annemarijn Blom

#2 Annemarijn Blom

Wiskunde

STEM ANNEMARIJN

Over mij
Mijn naam is Annemarijn, ik ben 19 jaar oud en ik studeer Wiskunde. Het afgelopen jaar heb ik plaatsgenomen in het bestuur van de wiskundestudievereniging Desda; hier heb ik de functie van voorzitter mogen vervullen. Ik hou niet van stilzitten en ben daardoor altijd lekker bezig met veel verschillende dingen. Naast het studeren en de studievereniging vind ik het nog wel eens fijn om te sporten en geniet ik zo nu en dan wel eens van een lekker biertje. ’s Middags in de kantines in het Huygensgebouw, ’s avonds het liefst in de TKB, maar soms neem ik ook een kijkje in andere kroegen.
Waarom asap?
Gedurende mijn bestuursjaar kreeg ik veel meer mee van wat er achter de schermen op de universiteit gebeurt en daar wou ik meer bij betrokken raken; zodoende zit ik bij asap. asap heeft haar punten duidelijk en overzichtelijk op een rijtje: daar houd ik wel van. De punten variëren mooi tussen concreet en wat breder. Een concreet punt waar ik mij heel erg in kan vinden, is punt 5: “Maak een pick-up point op de campus”, want als studentbestuurder merk ik dat ik het grootste deel van mijn tijd op de campus spendeer. Het is niet alleen praktisch voor de studenten, maar ook duurzamer! Een punt waar ik mij ook graag mee bezig wil gaan houden volgend jaar, in lijn met afgelopen jaar, is punt 1: “Een goede studiewerkplek voor elke student”, want iedere student moet op een prettige manier kunnen studeren. Ik vind het belangrijk dat studenten hun mening kunnen geven over de universiteit en dat er ook echt wat mee gebeurt. asap is een mooi platform om studenten te betrekken bij het verbeteren van de universiteit, daar wil me graag voor inzetten!
#3 Hans Kunstman

#3 Hans Kunstman

Politicologie

STEM HANS

Over mij
Mijn naam is Hans Kunstman, ik ben 22 jaar oud en studeer Politicologie. Dit jaar mag ik voorzitter zijn van de Facultaire Studentenraad van de Faculteit der Managementwetenschappen. Ik ben vier jaar actief in de medezeggenschap, omdat ik geloof dat wij als studenten de universiteit echt beter kunnen maken. Dat heb ik dit jaar onder andere gedaan door me in te zetten voor meer studiewerkplekken in het Elinor Ostromgebouw. Door onze inzet worden er de komende tijd nieuwe werkplekken en groepsruimtes gerealiseerd. Komend jaar wil ik hetzelfde doen voor de rest van de universiteit. Studeren op de campus is fijn en nuttig, daarom is punt 1 op de Tienpuntenlijst van asap: “Een goede studiewerkplek voor elke student”. Naast medezeggenschap en studie besteed ik mijn tijd graag aan wielrennen in de prachtige omgeving van Nijmegen. Verder vind ik het leuk om romans te lezen en ga ik graag eten of een drankje drinken met mijn vrienden.
Waarom asap?
Dit jaar heb ik asap leren kennen als een partij die zich op een constructieve manier inzet voor studenten. Die stijl van universiteitspolitiek past bij mij, met een duidelijke boodschap en een pragmatische instelling bereik je het meest. Daarnaast spreken de uitgangspunten van asap me aan. Studenten moeten de ruimte hebben om ook buiten hun studie ervaring op te doen. Dat kan op heel veel manieren en de universiteit moet studenten volop de ruimte bieden om hierin zelf keuzes te maken. In onze Tienpuntenlijst komt dit terug in punt 9: “Stimuleer brede ontwikkeling”. Volgend jaar gaan we ons hard maken voor iedereen die verder wil kijken dan de grenzen van zijn opleiding. Verder vind ik het goed dat asap zich inzet voor het welzijn onder studenten. Onze generatie wordt van verschillende kanten onder druk gezet om te voldoen aan verwachtingen, dat kan soms tot problemen leiden. asap heeft een rol gespeeld in het bespreekbaar maken van deze problemen en het zoeken naar oplossingen. Met punt 4: “Welzijn, voorwaarde voor goed studeren” zetten we het goede werk van afgelopen jaren voort. Ik heb enorm veel zin om volgend jaar aan de slag te gaan met de nieuwe Tienpuntenlijst, dus ik hoop dat we op jouw stem kunnen rekenen!
#4 Auke van Wersch

#4 Auke van Wersch

Bestuurskunde

STEM AUKE

Over mij
Ik ben Auke van Wersch, 21 jaar oud en derdejaarsstudent Bestuurskunde. Het afgelopen semester heb ik een Erasmusprogramma gedaan in Boedapest. Naast mijn studie ben ik de afgelopen jaren actief geweest bij studievereniging BOW, roeivereniging Phocas en de politieke jongerenorganisatie de Jonge Democraten. Bij de Jonge Democraten heb ik geleerd dat het belangrijk is om je als persoon open en transparant op te stellen voor geluiden die zich afspelen binnen de maatschappij. Evengoed ben ik in Nijmegen geregeld te vinden op de Campus, het Waalstrandje of Villa van Schaek, waar ik graag kom voor een biertje!
Waarom asap?
Het duidelijke en toegankelijke karakter van asap heeft mij er toe doen bewegen om lid te worden van deze studentenpartij. De duidelijkheid uit zich in de Tienpuntenlijst, een lijst waar asap haar aandachtspunten voor het aankomend jaar uiteenzet. De toegankelijkheid komt naar voren in de vele brainstormmiddagen over de richting van de partij. Persoonlijk vind ik dat studeren veel meer moet zijn dan alleen het volgen van colleges, leren voor tentamens en goede cijfers halen. De student moet in zijn studietijd voldoende mogelijkheden hebben om zich als persoon op een groot aantal gebieden te kunnen ontwikkelen. Het is daarom belangrijk dat de afstand tussen de verschillende faculteiten die de Radboud Universiteit rijk is, niet wordt vergroot, maar eerder verkleind. Tevens heb ik in m’n bijbaan bij Brightspace Support gemerkt dat er ontzettend veel ongebruikte ICT-mogelijkheden zijn voor student en docent. Het is belangrijk dat er voldoende ondersteuning is voor docenten op het gebied van ICT en dat er mogelijkheden zijn om kennis te delen. Aankomend jaar wil ik mij samen met asap onder meer gaan inzetten om de afstand tussen de faculteiten te verkleinen en het gebruik van digitale voorzieningen te verbeteren!
#5 Ohlin Cremers

#5 Ohlin Cremers

Tandheelkunde

STEM OHLIN

Over mij
Mijn naam is Ohlin Cremers, ik ben 22 jaar oud en op dit moment vierdejaars Tandheelkundestudent. Bij mijn studievereniging, de Tandheelkundige FaculteitsVereniging, zet ik me al meerdere jaren in voor het onderwijs en ben ik afgelopen jaar Vice-Praeses geweest van de vereniging. Het grootste deel van mijn tijd overdag ben ik daarom ook te vinden in het Tandheelkunde gebouw, maar in de middag- en avonduren kun je me zeker ook tegenkomen op het terras met wat vrienden, in de sportschool of in de stad.
Waarom asap?
Ik ben lid geworden van asap, omdat het open en toegankelijke karakter van de partij mij aanspreekt en de manier waarop zij zich eerlijk en transparant inzet voor de studenten op de Radboud Universiteit. Verder vind ik de Tienpuntenlijst een sterk onderdeel die op een duidelijke en overzichtelijke manier de punten van asap neerzet. Het leek me daarom ook een leuke uitdaging om dit jaar mijn bijdrage hieraan te mogen leveren. asap streeft onder meer naar een universiteit waarbij de persoonlijke ontwikkeling van de student centraal staat en dit samen met het eigen welzijn een belangrijk onderdeel moet vormen van het academisch onderwijs. asap wil zich daarom ook inzetten voor meer aandacht voor welzijn binnen het curriculum, zodat problemen met betrekking tot welzijn preventief in plaats van achteraf aangepakt kunnen worden. Dit vind ik een erg goed punt, omdat studenten niet optimaal kunnen studeren en ook niet optimaal kunnen genieten van hun studententijd als ze niet lekker in hun vel zitten. Verder merk ik uit eigen ervaring dat jezelf ontwikkelen tijdens je studie een ontzettend belangrijk onderdeel is van je studententijd, maar hier helaas toch niet altijd genoeg ruimte voor wordt gegeven binnen het bestaande onderwijs. Om deze reden vind ik het erg goed dat asap ernaar streeft om binnen het onderwijs meer ruimte te creëren voor deze ontwikkeling.
#6 Ferdinand Ansah

#6 Ferdinand Ansah

Rechtsgeleerdheid

STEM FERDINAND

Over mij
Mijn naam is Ferdinand Ansah, een 24 jaar oude student aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Het grootste gedeelte van de tijd op de universiteit breng ik door in het Grotiusgebouw. Naast het Grotiusgebouw kun je me vinden in de stad of in het nationaal sportcentrum, waar ik mijn Olympische droom in judo nastreef.
Waarom asap?
Het open en toegankelijke karakter samen met hun duidelijke visie waren voor mij de belangrijkste redenen waarom ik lid werd van asap. Ik denk dat het als student heel belangrijk is om je persoonlijk te ontwikkelen naast je studie. Of het een bestuursjaar, het beginnen van een start-up of topsport is, er moet ruimte zijn voor deze ontwikkeling. Ik ben zelf zeer actief geweest sinds het begin van mijn studie, en zie daar nog steeds de voordelen van in. asap streeft er elk jaar naar dat studenten actief kunnen zijn naast hun studie; dit is iets waar ik aankomend jaar aan bij wil dragen. Er is nog veel dat we kunnen verbeteren, maar ik ben zeer gemotiveerd om te helpen.
#7 Lina Toubasi

#7 Lina Toubasi

International Business Communication

STEM LINA

Over mij
Mijn naam is Lina, ik ben een internationale student aan de Faculteit der Letteren en ik studeer International Business Communication. Ik ben geboren en opgegroeid in het prachtige Palestina. Ik ben de vicevoorzitter van het Unicef Studenten Team Nijmegen en heb een passie om anderen te helpen en wil van de wereld graag een betere plek maken. Mijn betrokkenheid bij verschillende (student)organisaties heeft het voor mij makkelijker gemaakt om te wennen aan de nieuwe cultuur en aan het leven in mijn nieuwe thuis, Nijmegen.
Waarom asap?
De reden dat ik heb gekozen voor asap is door haar diversiteit, motivatie en principes. De Tienpuntenlijst van asap laat duidelijke en concrete doelen zien die de partij hoopt te bereiken aan het einde van het jaar. Ik ben zeer vereerd dit jaar de stem van de internationale studenten op de Radboud Universiteit te kunnen vertegenwoordigen bij asap. asap streeft ernaar om de internationale studenten meer te integreren, hun wensen te achterhalen, naar ze te luisteren en te reageren op deze wensen. Iedereen zou vertegenwoordigd moeten zijn in de studentenraad en dankzij asap worden ook de stemmen van de internationale studenten meegenomen.
#8 Linda Bekedam

#8 Linda Bekedam

Pedagogische Wetenschappen

STEM LINDA

Over mij
Hallo allemaal! Mijn naam is Linda Bekedam, 20 jaar oud en ik zit in mijn derde jaar van de Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs. Dit collegejaar ben ik de voorzitter van studievereniging Postelein, de studievereniging voor Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde. Naast het bestuursjaar en mijn opleiding houd ik ervan om te handballen, speciaalbiertjes te drinken op het terras en feestjes te vieren in de stad!
Waarom asap?
Wat mij erg aanspreekt bij asap is het open en toegankelijke karakter. Door de Tienpuntenlijst, waar duidelijke en concrete punten op staan, wordt op een toegankelijke manier duidelijk gemaakt wat asap het aankomende jaar wil bereiken. Daarnaast merk ik in mijn omgeving dat veel studenten niet weten wat de medezeggenschapsraad voor hen kan betekenen. Ik wil mij inzetten om bekendheid hiervoor te creëren, om ervoor te zorgen dat studenten hun mening kunnen geven binnen de universiteit! Binnen de universiteit vind ik het belangrijk dat er niet alleen ruimte is voor je studie, maar dat jij erachter kunt komen waar jouw interesses liggen en je jezelf kunt ontwikkelen. Dit is waarom ik vind dat de universiteit een brede ontwikkeling moet stimuleren en studenten de hulp moet bieden om eventuele belemmeringen te overwinnen om zich breed te kunnen ontwikkelen als persoon. Daarnaast is studeren natuurlijk een belangrijk onderdeel van de universiteit. Goede en voldoende studiewerkplekken zijn hard nodig om dit mogelijk te maken. Samen met asap zet ik mij ook hiervoor het aankomend jaar graag in.
#9 Wouter Raaijmakers

#9 Wouter Raaijmakers

Geschiedenis

STEM WOUTER

Over mij
Mijn naam is Wouter, ik ben 21 jaar oud en kom uit Den Bosch. Ik vind het heerlijk om te sporten, te koken, en vooral om niet stil te zitten. Als derdejaars geschiedenisstudent ben ik eigenlijk voornamelijk bezig met het hier en nu. Dit jaar mag ik de rol van secretaris vervullen in het bestuur van onze studievereniging GSV Excalibur. Daarnaast draag ik de functie van redactiesecretaris bij historisch tijdschrift Ex Tempore. Tot slot maak ik deel uit van de taakgroep studentenwelzijn van de Faculteit der Letteren, waarbij ik mij toeleg op het verbeteren van het welbevinden van studenten. In het verlengde van studentenwelzijn wil ik mij verder inzetten voor de student; daarvoor maak ik altijd graag tijd. Hierom ben ik bij asap.
Your Title
Sinds afgelopen najaar draai ik mee bij asap en sindsdien ben ik overtuigd van wat asap doet en waarvoor zij staat. Ik voelde mij geïnspireerd door een partij die haar doelen helder voor ogen heeft middels een Tienpuntenlijst. Deze lijst vloeit voort uit de wensen van studenten, die op openbare en laagdrempelige brainstorms aan het licht komen. Deze punten vormen de basis voor een partij die niet ophoudt met praten. Met andere woorden: een partij die altijd de dialoog aan zal gaan om het onderste uit de kan te willen hebben voor studenten. Dit vind ik van groot belang. Door op deze pragmatische wijze naar een mooier morgen te mogen werken, hoop ik, zoals gezegd, mijn steentje bij te kunnen dragen aan bijvoorbeeld studentenwelzijn en -ontwikkeling.
#10 Lavinia Martis

#10 Lavinia Martis

Geneeskunde

STEM LAVINIA

Over mij
Ik ben Lavinia Martis, 23 jaar en ik studeer Geneeskunde. Dit collegejaar ben ik als student-assessor de vertegenwoordiger van de studenten van de medische faculteit bij de Raad van Bestuur van het Radboudumc. In oktober van dit jaar start ik met de master Geneeskunde en ga ik coschappen lopen. Naast studeren en het actief zijn in de medezeggenschap heb ik gelukkig ook nog tijd voor mijn hobby’s en interesses. Ik dans een keer per week, rij in het weekend paard en heb ook nog tijd voor feestjes en gezellige dingen met vrienden. Om toch een beetje tot rust te komen, zijn de vrijdagmiddagen op het terras van de Aesculaaf voor mij echt de beste afsluiting van een drukke week.
Waarom asap?
Ruimte voor activiteiten naast je studie en zelf verantwoordelijkheid kunnen nemen voor je keuzes; dat zijn dingen die ik belangrijk vind. Bij asap vind ik deze uitgangspunten terug. Tijdens mijn hele bachelor heb ik me beziggehouden met de medezeggenschap op de medische faculteit. Dit jaar als assessor heeft mijn ogen geopend: ik zie hoe studenten van verschillende faculteiten verbonden zijn door interfacultaire programma’s of extracurriculaire activiteiten. Bij deze activiteiten hoor je tijdens de uitwisseling van zogenaamde best practices. Samen kunnen we zorgen dat dingen verbeteren voor iedereen op de universiteit. Vorig jaar is er een goede stap gezet richting het betrekken van de medische faculteit bij alle universitaire zaken. Door mijn plek op de lijst wil ik hieraan blijven bijdragen.
#11 Meghan Detrick

#11 Meghan Detrick

Psychologie

STEM MEGHAN

Over mij
Ik ben Meghan Detrick, 24 jaar oud en ik studeer Psychologie. Dit collegejaar ben ik actief geweest als Voorzitter van het Stedelijk Bestuur Nijmegen van de Sectie Psychologie Studenten van het Nederlands Instituut van Psychologen (SPS-NIP). Ik hoop in mei of juni klaar te zijn met mijn Bachelor en wil volgend jaar graag starten met de Master Medische Psychologie. Naast het studeren ben ik veelal bij mijn vriendinnetje, vrienden en mijn onwijs leuke hockeyteam in Beuningen te vinden. Ik kom uit een gezin van vier en ben daarom ook enorm gehecht aan mensen om mij heen. Wat ik het liefste doe met vrienden is bordspelletjes onder het genot van een speciaalbiertje.
Waarom asap?
Omdat het op onze universiteit soms moeilijk is om flexibel te studeren en veel dingen naast je studie te doen zonder vertraging op te lopen, vind ik het belangrijk dat de universiteit aandacht besteedt aan actieve studenten, flexibel studeren en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling naast je studie. Deze uitgangspunten vind ik bij asap volop terug.  Daarnaast vind ik het belangrijk dat wij studenten via asap de mogelijkheid bieden om laagdrempelig (en anoniem) problemen omtrent omgeving of beleid aan te geven. Ik ben er dan ook zeker van dat alle leden van asap tot het uiterste willen gaan om studenten hierbij verder te helpen. Ik heb de leden van asap zelf leren kennen als een grote groep enthousiaste, gemotiveerde en gevarieerde groep studenten; dit is dan ook naar mijn mening meteen onze kracht. Wij weten onze krachten vanuit verschillende disciplines goed te bundelen en op deze wijze studentenbelangen te behartigen. Onze diversiteit zorgt ervoor dat wij probleemstukken vanuit verschillende hoeken kunnen aanpakken en zo tot de meest pragmatische oplossingen kunnen komen.
#12 Luc Spronk

#12 Luc Spronk

Bedrijfskunde

STEM LUC

Over mij
Ik ben Luc Spronk, 19 jaar en studeer International Business Administration hier in het mooie Havana aan de Waal. Het afgelopen jaar heb ik mij met hart en ziel ingezet voor studenten, zowel formeel als informeel, bij Synergy, NSHV en NSTTV Akris. Ik haal veel plezier en energie uit het organiseren van activiteiten, waarna ik op mijn beurt merk dat deze inzet ook anderen plezier brengt. Tot nu toe ben ik actief geweest bij kleinere verenigingen, maar nu wil ik mij inzetten om de hele universiteit te verbeteren! Bij asap ben ik in de positie om mij in te zetten voor studenten over de hele campus, zodat zij op een prettige manier kunnen studeren en genieten van hun tijd als student op de campus.
Waarom asap?
asap is een studentenpartij die zich focust op goed onderwijs, transparantie en persoonlijke ontwikkeling. Dit laatste is voor mij nadrukkelijk belangrijk. Zelf heb ik de conclusie getrokken dat de studententijd niet per se gaat om je studie, het gaat vooral om alles wat je er omheen doet. Dit kan zijn in de vorm van actief lidmaatschap bij een studie-, sport- of studentenvereniging, een bijbaantje, vrijwilligerswerk, taalcursussen of enig andere manier waarop je je kan ontwikkelen. Net zoals asap vind ik het belangrijk dat de RU dit erkent en het studenten mogelijk maakt om dergelijke activiteiten te kunnen ondernemen, hier wil ik mij voor inzetten. Daarom sta ik verkiesbaar voor asap.
#13 Lotte Julie Kranendonk

#13 Lotte Julie Kranendonk

Religiewetenschappen

STEM LOTTE

Over mij
Mijn naam is Lotte Julie Kranendonk, ik ben 22 jaar oud en vierdejaarsstudent Religiewetenschappen (faculteit FTR). Ik ben lid bij de N.S.V. Carolus Magnus en bij Dispuut S.A.G.A. en werk bij De Waagh in de bediening. In m’n vrije tijd vind je me vaak in het sportcentrum of aan de bar.
Waarom asap?
De afgelopen vier jaar heb ik veel extracurriculaire activiteiten ondernomen. Ik heb me ingezet voor vele commissies binnen de studentenvereniging en het dispuut en werk daarnaast ongeveer drie dagen in de week. Ik vind het ontzettend belangrijk om me breed te ontwikkelen buiten mijn studie om. Helaas heb ik niet altijd het gevoel gehad dat de universiteit me hier ook de ruimte voor bood. Ik zou graag zien dat de universiteit de actieve student beter faciliteert. Daar wil ik me dit jaar graag voor inzetten namens asap.
#14 Tycho Paulissen

#14 Tycho Paulissen

Geografie, Planologie & Milieu

STEM TYCHO

Over mij
Hoi allemaal, mijn naam is Tycho Paulissen, ik ben 21 jaar oud en dit studiejaar ben ik actief als secretaris bij Studievereniging Mundus van de studie Geografie, Planologie en Milieu. Ik ben opgegroeid in Boxtel, een dorp in Noord-Brabant, maar sinds drie jaar woon ik in het mooie Nijmegen. Naast het studeren vind ik het leuk om af en toe te hardlopen of te wielrennen in de omgeving van Nijmegen. Verder werk ik bij Mise en Place en vind ik het leuk om af en toe het stadscentrum op te zoeken voor een lekker biertje of een gezellig avondje stappen.
Waarom asap?
asap is een partij met een duidelijk plan om de universiteit te verbeteren. Daarnaast is het een partij die de belangen van studenten goed weet te vertegenwoordigen aan de hand van de Tienpuntenlijst. Met name het punt met betrekking tot verduurzaming binnen de universiteit spreekt mij aan van de Tienpuntenlijst, onder andere omdat dit onderwerp ook binnen mijn studie vaak terugkomt. Ik wil me binnen asap inzetten voor een duurzamere universiteit, waar minder materiaal wordt verspild bij activiteiten. Op deze manier hoop ik mijn steentje bij te dragen aan de verwezenlijking van de Tienpuntenlijst.
#15 Lisa Stoter

#15 Lisa Stoter

Geneeskunde

STEM LISA

Over mij
Ik ben Lisa Stoter, 21 jaar en vierdejaars student Geneeskunde. Op dit moment zit ik in mijn wachttijd voor co-schappen en ben ik Penningmeester Sociëteit bij N.S.V. Ovum Novum. Dit houdt in dat ik de financiën van de vereniging op orde houd en samen met de andere bestuurders de vereniging draaiende houd. Ik breng hier dan ook veel van mijn tijd door, ook ’s avonds om als ontspanning te borrelen of een spelletje te spelen (rummikub is favoriet!) . Daarnaast ben ik af en toe nog in de turnzaal te vinden.
Waarom asap?
Als actieve student heb ik gemerkt hoe belangrijk het is dat studenten zich ook naast hun studie kunnen ontwikkelen. De universiteit zou ons hierbij moeten helpen door studenten de ruimte en juiste ondersteuning te geven om deze activiteiten naast de studie te doen. Omdat asap zich inzet voor actieve studenten, heb ik me bij deze partij aangesloten. Daarnaast heeft asap een overzichtelijke en concrete Tienpuntenlijst waar ik mij goed in kan vinden en die voor iedereen te begrijpen is. Het verbeteren van de informatievoorziening is zo’n punt; door de student niet van het kastje naar de muur te sturen ontstaat er meer tijd om te focussen op bijvoorbeeld de studiestof.